Tatabányán és Debrecenben is remekeltek az atlétikai klub versenyzői

2022. június 1. 10:04 | behir

A közelmúltban két rangos megmérettetést rendeztek, a Békéscsabai Atlétikai Club sportolói Tatabányáról és Debrecenből is remek eredményekkel tértek haza.

Tatabányán, a Kiss Antal gyalogló Emlékversenyen abszolút ideális versenyidőben értékes egyéni csúcsok, újabb U18-a EB szint született – olvasható a Békéscsabai Atlétikai Club közlésében. A tájékoztató anyag kiemeli, hogy a női versenyt Tóth Sándor olimpikon gyaloglója, Oláh Barbara új egyéni csúccsal nyerte meg,

A tájékoztatásban az is szerepel, hogy az U18-as és U16-os korosztály számára egy közös 5 kilométeres futamot rendeztek, amit az idősebbek között Kovács Alexandra és Bor Benjámin nyert meg. Urbanikné Rosza Mária tanítványai mindkét 5 kilométeres versenyszámban elhozták a legjobb dobogós helyezéseket.

Oláh Barbara  felnőtt 10 km gyaloglásban egyéni csúccsal lett első, Bor Benjámin U18-as korosztályban ifjúsági 5 kilométeres gyaloglásban szintén egyéni csúccsal nyert, míg Kovács Alexandra U18-as ifjúsági 5 kilométeres gyaloglásban győzött, Bor Bernadett, az európa bajnoki szintnek megfelelő egyéni csúcsa azonban ezúttal a második helyezésre volt elegendő az U18-as ifjúsági korosztály számára szervezett 5 kilométeres gyaloglásban.

A Kelet Kupa elnevezésű megmérettetést szintén a napokban, de már Debrecenben rendezték meg, ahol Bagi Árpád versenyzői rangos mezőnyben remekeltek a 8 fős szuperliga női rúdugró versenyszámában.

Az edző értékelése szerint a kellemetlen körülmények ellenére mind a két sportolója az átlagnál jobban teljesített. Döme Adél (negyedik helyezés) egyéni csúcs beállítást ért el, míg Erős Eszter (harmadik helyezés) immár a folyamatos jó versenyzéséről tett tanúbizonyságot – mondta.

Az atlétikai szezon a Budapest bajnoksággal folytatódik – tették hozzá végül.

További programok »

Sport

Röplabda: Elkezdte a Eb-felkészülést az U17-es válogatott

A Horváth András edzette U17-es magyar csapat Dunakeszin készül a bő egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságra. A július 11-én kezdődő magyar-szerb közös rendezésű kontinenstorna mérkőzéseinek Vrnjačka Banja mellett a Békéscsabai Városi Sportcsarnok ad otthont, és először rendezik 16 csapattal.
08:11
FEL