Tanyáról loptak, elfogták őket a rendőrök

2022. október 7. 11:58 | behir.hu

Egy tanyából és egy külterületi telephelyről lopott két férfi Békésen. A rendőrök elfogták őket és a lopott dolgok egy részét lefoglalták.

Bő egy hét alatt két lopás történt Békés város külterületén. Az egyik szeptember 27-én nappal. Akkor egy tanyából, az ott lévő épület folyosójáról vittek el különböző dolgokat – írja a police.hu. Egy üzemképtelen mikrohullámú sütőt, villanymotorokat és öt darab elektromos kerékpárhoz való akkumulátort. Ezután, 2022. október 3-a és 5-e között egy, a város külterületén lévő hulladéklerakó telephely drótkerítéséből vágtak ki egy 30 méteres darabot.

A Békési Rendőrkapitányság rendőreinek nyomozása eredménnyel járt, kiderítették, hogy két férfi gyanúsítható mindkét bűncselekmény elkövetésével. A tanyáról lopott dolgokat fémhulladékként leadták, a drótkerítéssel pedig egyikük a saját tanyáját készült bekeríteni. Erre azonban a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően nem kerülhetett sor. A kerítésdarabot a rendőrök lefoglalták és visszaadják a telephelyet üzemeltető cég képviselőjének. A felvásárlónak leadott dolgok egy részét is lefoglalták a nyomozók, a tulajdonos azokat is visszakapja. A Békési Rendőrkapitányság mindkét férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL