Táncra magyar! - Tovább él a huszárok tradíciója

2022. július 3. 07:30 | behir.hu

Színes, táncos felvonulást rendez a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével a nyár folyamán több alkalommal is.

– A hagyományápolás, a különböző nemzetiségek kultúrájának tiszteletben tartása és megőrzése itt, a Kárpát-medencében megmaradásunk záloga és szimbóluma. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara ennek tükrében számos európai nagyvároshoz hasonlóan Budapesten mutat be történelmi tradícióinkból eredő színes táncos felvonulást a Sándor-palota előtti téren, az idei nyár folyamán öt alkalommal – áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

Mint írták, a Táncra Magyar! című produkcióban képviselteti magát a magyar huszár tradíció, a hagyományos magyar nemzeti örökségek, így a  verbunkos táncok, reformkori csárdások, népzenék, a viseletkultúra, amelyek segítségével és a történelmi, katonai szokásaink felvillantásával érdekes látványosság várja majd nemcsak a hazánkba látogató külföldieket, de saját honfitársainkat is. 

A déli harangszót és a zenés örségváltást követően a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara rövid, dramatikus játéka gazdag zenei anyaggal, autentikus viseletekkel és hagyományos eszközökkel idézi meg a korabeli toborzás szokását, betekintést nyújtva sokszínű hagyományos táncos szokásainkba. 

Időpontok: július 23., július 30. augusztus 6., szeptember 3., szeptember 30., 12:00 óra Helyszín: Budapest, Sándor-palota, Szent György tér 

További programok »

Kultúra

Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.
18:46
FEL