Szűkös előny a visszavágóra

2016. február 12. 08:03 | behir.hu

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB I-es Békéscsaba a korábban három élvonalbeli együttest kiütő, harmadosztályú Kozármisleny csapatát fogadta. A lila-fehérek hátrányból fordítottak és 2-1-es előnnyel várják a visszavágót.

A mérkőzés első lehetősége a fehér mezes csabaiak nevéhez fűződött, az 5. percben Koszó Balázs azonban pontatlanul célzott. A korábban a Puskás Akadémiát, a Diósgyőrt és a Honvédot búcsúztató Kozármisleny a 16. percben még csak helyzetig jutott, Beke Péter lövését védte Mursits. A szöglet után már ő sem tudott menteni, Beke Péter erős lövéssel szerzett vezetést. A 28. percben Fabio beadását ejtette ki Molnár Péter, a labda egy védőről, Kovács Tamásról pattant a kapuba. Villámgyorsan fordított a Csaba: a 33. percben Fabio újabb szabadrúgása után Birtalan Botond szépen fejelt a kapu jobb alsó sarkába. A 2-1-es első félidő után a második játékrész csendesebbre sikerült. Az egyik oldalon Birtalan fejelhetett volna a kapuba, de rosszul célzott, míg a másik oldalon Nagy Mihály bólintása után Thomas Piermayr és a kapufa mentett, így maradt a minimális, egygólos csabai előny a visszavágóra.

- Úgy gondolom, hogy a 2-1-es vereségünk ellenére is mi játszottuk a futballt, 1-0-ra vezettünk negyedóra után, utána sajnos kaptunk egy elkerülhető gólt, ami kicsit megfogott minket. A második félidőben is jól játszottunk, megőriztük esélyünket a továbbjutásra – fogalmazott Németh Zsolt, a vendégek vezetőedzője.

A lila-fehérek ugyan nem remekeltek, de 0-1-ről arattak győzelmet, így jobb helyzetből várják a második összecsapást.

- A csapat megmutatta az erejét, két pontrúgással meg tudtuk fordítani az eredményt. A 2. félidőben kidolgozott két nagyobb helyzetet jobban kellett volna kihasználni – értékelt Zoran Szpisljak, a hazai mester.

A mérkőzés legnagyobb ziccerét Birtalan Botond hibázta el a 77. percben, aki így győztes találatot szerzett, de duplázni nem tudott.

- A gólnak nagyon örültem, hiszen azzal tudtunk győzni, a második félidőben volt egy helyzetem, kicsit hosszú volt a labdta, talán egy kicsit alám került, nem tudtam eltolni, hibáztam. Remélem, hogy a visszavágón rúgok egy gólt és azzal helyre hozom a kihagyott helyzetet - emlékezett vissza a támadó.

A második összecsapást március 2-án rendezik majd Kozármislenyben.

 

FEL