Szép volt lányok! – világbajnoki bronzérmes lett női horgászválogatottunk

Rendkívül kiélezett küzdelemben, hatalmas egyéni csaták árán sikerült az újabb magyar, nemzetközi horgászbravúr. A hétvégén, a szolnoki Alcsi-Holt-Tiszán megrendezett 24. Női Horgász Világbajnokságon hazánk lányai – számos “horgász-nagyhatalom” nemzetet megelőzve – a dobogó harmadik fokára állhattak fel, míg a csapat legjobbjaként Kovács Hajnalka egyéniben vívta ki magának a bronzérmet. Szép volt lányok!

A helyszínen is rengeteg szurkoló figyelmétől kísérve adott bele apait-anyait a magyar női horgászválogatott múlt hétvégén, hogy hazai pályán bizonyítsa: előkelő helyet követel magának a világ legkiválóbb horgásznemzetei között.

 

Fotó: Walter Tamás / facebook

 

Nem volt egyszerű a fegyvertény, hiszen a javarészt kis súlyú halak fogásának lehetősége miatt – törpeharcsa – rendkívüli szoros súlyeredmények között, minden technikai bravúrt bevetve kellett megharcolni a szektorok minél jobb egyéni helyezéseiért, melyek az összesített csapateredményeket is adták egyben.

A szombati nap után harmadik helyen forduló, Magyar Gábor szövetségi kaptány által irányított Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Hoffer Réka, Kovács Hajnalka, Rudnay Csilla, Walter-Barna Diána összeállítású magyar csapat megtartva az első napon kiharcolt előkelő pozícióját, végül megérdemelten állhatott fel a spanyolok és a franciák „mögé” a dobó ugyan legalacsonyabb, meghódításában mégis hatalmas nemzetközi csúcsot jelentő harmadik fokára.

Egyéniben sem adtuk alább, hiszen a világbajnokká lett holland Anja Groot és a francia Hawryhuk Isabelle után harmadik helyen Kovács Hajnalka nyakába kerülhetett érem, míg a magyar csapat második legjobbjaként Walter-Barna Diána a 15., harmadikjaként a Békés megyei Deli Ibolya a 27. helyet jegyezte magának a közel száz fős mezőnyből, szintén előkelő módon.

 

Walter-Barna Diána, Gyulánszki Nikolett, Rudnay Csilla, Hoffer Réka, Kovács Hajnalka, Deli Ibolya a VB helyszínen még a verseny előtt – Fotó: Deli Ibolya / facebook

 

A verseny szoros voltára jellemző, hogy a szektorokban vívott egyéni eredményeket olykor csupán néhány tíz gramm különbség döntötte el. Ez jól látszott a csapatok összesített kétnapi fogásán is, amely az első hat csapat esetében sehol sem adott másfél kilogrammnál nagyobb szomszédos különbséget, de volt, ahol mindössze csak 20 dekányit.

A férfi horgászválogatottunk bulgáriai Plovdivban tavaly elért aranyérmes diadala után tehát ismét nemzetközi szintű magyar horgászsikernek örvendhetünk, ezúttal horgászhölgyeink által. Gratulálunk!

 

Fotó: MOHOSZ / facebook
Megosztás:

Címke: ,