Száztízezer liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol

2020. április 6. 16:03 | behir

A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira.

A Mol-csoporthoz tartozó, kenőanyagok gyártásával foglalkozó Mol Lub Kft. almásfüzitői üzemét két hét alatt átállította át fertőtlenítő gyártására. A korábban szélvédőfolyadékot készítő egység március utolsó napjaiban kezdte meg a termelést.

A kft. az operatív törzzsel együttműködve kórházak, hulladékkezelők, közüzemek és önkormányzatok mellett stratégiai vállalatoknak és gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállít a fertőtlenítőből.

A cég almásfüzitői gyára (Forrás: MTI/Mol)

 

A jövő héten várhatóan megérkeznek az első szállítmányok az ország legnagyobb kórházaiba és a mentőszolgálathoz is, olvasható a cég vasárnapi közleményében.  Hozzátették, hogy a fertőtlenítőszert kereskedelmi forgalomban csak azután lehet majd kapni, ha a kiemelt intézményeknél már megfelelő lesz az ellátás.

A közlemény leírja, hogy a kéz- és felületfertőtlenítő receptúrája az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján készült. A gyártás a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata és jóváhagyása után kezdődhetett meg. A cég a kézfertőtlenítőhöz szükséges etanolt hazai forrásból szerezte be, így a termékek teljes egészében magyar forrásból készülnek.

 

Forrás: hirado.hu

 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL