Szarvas Péter keresi a felelőst

Szarvas Péter szerint ki kell vizsgálni, ki a felelős, amiért a 49 millió forintot vissza kell fizetnie.

Ki kell vizsgálni az Öveges-programot és meg kell találni, ki a felelős azért, hogy a városnak 49 millió forintot vissza kell fizetnie – fogalmazott Szarvas Péter. A polgármester emellett a Modern Városok Programról, valamint a költségvetés 2015-ös zárszámadásáról is beszélt. 

Közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján mutatta be azt a hetven oldalas, projektjavaslatokat tartalmazó anyagot Szarvas Péter, amely a keddi,  a miniszterelnökkel kötött megállapodás alapja volt. A városvezető eredményesnek ítélte a tárgyalásokat, és annak ellenére, hogy a közgyűlés után tettek észrevételeket a képviselők, úgy véli, a testület is pozitívan fogadta a közeljövő fejlesztéseit. A közgyűlésen nagy vitát váltott ki az Öveges-programról szóló jelentés. Szarvas Péter vizsgálatot indítana az ügyben.

– Meg kell nézni a beszerzési folyamatokat, meg kell nézni, hogy ki hozott ezekben döntést. Kérdés, hogy saját munkatársak vettek ebben részt vagy külső szakértő – mondta a polgármester.

A városvezető kiemelte: a képviselő-testület elfogadta a Békés Airport számára megítélt 18 millió forintos támogatást. Szarvas Péter a 2015-ös költségvetés zárszámadásával kapcsolatban elmondta, 150 millió forintot hoz át a város az idei esztendőre, amelynek felhasználásáról is döntöttek. Hozzátette: forrásokat biztosítanak a játszóterek eszközbeszerzésének fejlesztésére, óvodai nyílászáróinak cseréjére, a város jelzőlámpás csomópontjai rendjének felülvizsgálatára, külső városrészek infrastruktúrájának fejlesztésére, közterületi kamerarendszer fejlesztésére és ezek a források segítik azt, hogy városunk még komfortosabb legyen. 

A polgármester örömét fejezte ki, hogy a 2016-17-es óvodai beiratkozáson majdnem 450 gyermek jelentkezett, így ugyanannyi csoport indulhat el, mint tavaly ősszel.

Megosztás:

Címke: