Stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

2022. október 12. 11:48 | behir.hu

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

 Azt írták, az országos átlagot tekintve a 40. héten ismét stagnált a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

– A tendencia a vizsgált települések nagy többségén stagnáló, csak Zalaegerszegen mérhető csökkenés, emelkedés sehol sem tapasztalható - tették hozzá. Közölték azt is, a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga két településen – Kecskeméten és Zalaegerszegen – a mérsékelt, míg a többi mintavételi helyen, így Békéscsabán is az emelkedett kategóriába esik.

Forrás: NNK

További programok »

Egészségügy

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL