Segítő kezek a tanyán élőknek

2016. január 6. 12:20 | behir.hu

A téli hónapokban fokozottan oda kell figyelni a tanyán élőkre, hiszen gyakran a tűzifa beszerzése is gondot okoz a számukra. A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény tanyagondnokai hetente járnak ki a térség tanyáira, hogy segítsék az ott lakók mindennapjait.

A gyulai tanyagondnokok hetente szállítanak az itt élőknek élelmiszert, gyógyszert, takarmányt, vagy éppen WC tartályt, ha arra van szükség. Emellett be is viszik őket a közeli városba beszerezni a hétre valót.

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény tanyagondnoki szolgálata 40-50 tanyára terjed ki a térségben. A szolgáltatás nagyon széleskörű, a személyszállítás, a bevásárlás, a takarmány beszerzése, vagy éppen a tűzifa kihordása is része a tevékenységüknek.

A gondnokoknak a téli hideg hónapokban fokozottan oda kell figyelniük a tanyákon élőkre.

Szatmári János, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény tanyagondnoka elmondta, a tél beköszöntével igyekeznek legalább hetente kimenni a külterületen élőkhöz, hiszen ilyenkor több a megbetegedés.

A pályázatfigyelésre is gondot fordítanak az intézmény dolgozói, ha bármilyen lehetőség adódik, értesítik az érintetteket, akiknek akár a pályázat megírásában is segítnek.

Vágvölgyi Nóra

 

További programok »

FEL