Rutinellenőrzésen bukott le a sofőr, aki dohányt szállított a pótkerék helyett

2024. április 19. 09:50 | behir.hu

Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrizték.

Az adóhatóság közleménye szerint a pénzügyőrök Békés vármegye egyik útján kezdeményeztek intézkedést egy magyar autóssal szemben. Az egyenruhások kérdésére, mely szerint van-e nála jövedéki termék, azonnal igent mondott. Az autó átvizsgálásakor a pótkerék helyéről közel 20 kilogramm fogyasztási dohány került elő, 50 dkg-os csomagokban. A férfi a lebukása után, csak annyit árult el, hogy a dohányterméket egy ismeretlentől vette.

Alig néhány nap múlva Bács-Kiskun vármegye egyik mellékútján akadt fenn az ellenőrzésen egy másik autós. A 45 éves férfi szintén ugyanilyen elrejtési trükkel próbálkozott. A pótkerék helyén 30 kilogramm fogyasztási dohányt találtak az egyenruhások. A sofőr nem osztotta meg, hogy honnan jutott hozzá a termékhez, de azt igen, hogy az illegális portékát eladásra szánta.

A pénzügyőrök összesen 50 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a két férfitól, több mint ötmillió forint értékben, ezért jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A jogsértés elkövetői többmillió forint bírságra is számíthatnak.

További programok »

Gyula

Átadták a Gyulai Várfürdő felújított főépületét - galériával

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Várfürdő fejlesztésének második ütemét szerdán. A beruházásban a Békés Vármegyei Központi Kórház egykori reumatológiai szakrendelőjét közel egymilliárd forintos hazai forrásból alakították át. A fejlesztés által bővült a téli pihenő területe is.
2024. május 29. 18:01
FEL