Rossz döntést hoztak, a jogosítványuk bánhatja

2020. április 7. 12:07 | behir

Ittas járművezetés gyanúja miatt indult büntetőeljárások iratait továbbította a rendőrség az ügyészségre Békéscsabán.

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a Békéscsabai Rendőrkapitányság, mindketten személygépkocsit vezettek – írja a rendőrség hivatalos honlapja

Egyikük február 26-án 19 óra körül Békéscsabán, a Gyulai úton közlekedett, amikor a rendőrök le akarták állítani. A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, gyorsított, bekanyarodott egy parkolóba, majd kiszállt az autójából és el akart menekülni. A rendőrök elfogták, megszondáztatták, majd miután a légalkoholmérés eredménye pozitív lett, előállították mintavételre. Az igazságügyi szakértői vizsgálat igazolta az ittas járművezetés gyanúját. A férfi nem tagadta, hogy ittasan ült autóba. Barátaival italozott, és el szeretett volna menni a közeli boltba, de esett az eső, ezért nem gyalog indult el. Korábban ittas járművezetés miatt indult már ellene eljárás és a járművezetéstől is eltiltották, ezért akarta elkerülni a rendőri intézkedést.

A másik férfit március 8-án 1 óra 45 perc körül állították le a rendőrök Békéscsabán, a Baross utcában. A légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, ezért ellene is büntetőeljárás indult. Ő szintén a barátaival italozott, majd a társaság egyik tagja rosszul lett és őt akarta hazavinni.

Kihallgatásukon az ittas járművezetéssel gyanúsított férfiak elismerték, hogy rossz döntést hoztak. Nem kellett volna vezetniük azután, hogy alkoholt ittak. A rendőrség az ellenük indult nyomozások vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárások iratait 2020. április 6-án továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a Békéscsabai Rendőrkapitányság ismételten kéri, hogy ha szeszesitalt fogyasztottak, ne vezessenek! A rossz döntésnek ugyanis nemcsak rendőri intézkedés, hanem közlekedési baleset is lehet a következménye. Saját és mások biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat!

FEL