Rendezvénysorozat Mezőberény értékeiből

2023. március 21. 11:24 | Fajó Attila

Múzeumi esték néven már a COVID előtt is ismert volt az a rendezvény, amely most a mezőberényi települési értéktár nem csekély, mintegy 140 helyi értékből álló gyűjteményét hívatott tematikusan bemutatni.

– Immár 10 éves az értéktárunk, ez a kerek évforduló adta az ötletet, hogy az összegyűjtött értékeinket bemutassuk az itt élőknek – mondta el kérésünkre Körösi Mihály alpolgármester, aki az értéktár elnöki posztját is betölti egyben. Mezőberény mindig agrár település volt, mint az a nevéből is kiolvasható. Agrár- és élelmiszergazdaságának jelentős múltja és fajsúlyos jelene van, gondolok itt a helyi termelői mézre, kolbászra, savanyúságra, de ide sorolható a berényi Oszman-féle fagylalt is, ami igencsak elhíresült, vármegye szerte.

– A Múzeumi esték mindig is helyi vonatkozású témákat karolt fel és ebbe a sorba jól beleilleszkedik az értéktárunk. Az előadóink is mezőberényi illetőségűek és a saját termékeikről adnak majd ismertetőt, a jelenlévőknek – hangzott el Túri Andrea intézményvezető, a helyi kulturális központ irányítójának szájából az információ. 

A havonta egy előadással jelentkező sorozatot március 23-án még a könyvtárban rendezik meg, de áprilistól már visszakerül az igazi székhelyére, a múzeumba.

Galéria

További programok »

Kultúra

Anyaság, változó kor, diéta, lelki technikák – BonZsúr Kandász Andreával

A várandósság, a szülés, az anyaság, a párkapcsolatok mélységei és magasságai, a változó kori és utáni nőiesség megélése, a lelki technikák, de a táplálkozás, a diéta és a mozgás is téma lesz Békéscsabán, a Csabagyöngyében, május 30-án 17.30 órától a BonZsúron, amelynek vendége Kandász Andrea lesz.
11:07
FEL