Rendezvénysorozat indul az orosházi, helyi értékekről

2019. szeptember 12. 10:13 | behir

Orosházi értékHét - értékTér címmel rendezvénysorozat segítségével mutatná be a város azon helyi értékekeit, melyeket az Orosházi Települési Értéktár összegez. A rendezvényt jövő tavaszra időzítenék.

Az Orosházi Települési Értéktár Bizottság öt éve alakult meg azzal a céllal, hogy lajstromba vegye az egyedi, megkülönböztetésre alkalmas, kiemelésre méltó helyi értékeket – olvasható a polgármesteri kabinet közleményében. Azóta folyamatosan bővül a lajstrom, amely mára harmincnál is több elemmel rendelkezik. A helyi értékek közül több szerepel a Békés Megyei Értéktárban is.

– Kiemelt feladatunk a nemzeti értékek gyűjtése, népszerűsítése, megismertetése, megőrzése és gondozása – fogalmazott Dávid Zoltán városvezető. – Ezért egy sikeres pályázatnak köszönhetően egy rendezvénysorozatot tervezünk, mely a „hagyomány – egyediség – összetartozás” pillérére épülve mutatná be az itt élőknek, elsősorban a jövő generációjának tárgyi és szellemi értékeinket.

A jövő márciusra tervezett rendezvénysorozat részeként szakmai konferenciát és kiállítást is szerveznek, az iskolások tárlaton ismerhetnék meg a helyi értéktárat és rálátást kaphatnak az értékgyűjtés munkájára is. Az ötnapos rendezvényt követően az Orosházi Települési Értéktár Bizottság műhelymunkán összegezhetné eredményeit és további feladatait.

További programok »

Kultúra

Az ártatlanság és a tapasztalás dalai

A békéscsabai születésű, Londonban élő Martin Wanda fotóművész, a Canon rendkívül sikeres magyarországi márkanagykövete, a városhoz kötődő Junior Príma díjas fiatal művész első önálló kiállítását nyitották meg csütörtökön Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban.
2020. szeptember 24. 20:55
FEL