Rászorulókon segít az MSZP karácsonyi, karitatív akciója

2019. december 21. 07:13 | behir

Folytatva az évtizedes hagyományt, az MSZP Békéscsabai Szervezete idén is megszervezte karácsonyi, karitatív akcióját. Idén több mint 200 ezer forint értékben jutattnak el tartós élelmiszert tartalmazó csomagjainkat a rászoruló családoknak.

A Magyar Szocialista Párt Békéscsabai Szervezete már több, mint tíz éve nyújt segítséget a nélkülözésben élőknek. Gyűjtöttek már ruhát, játékot és élelmiszert, amelyeket korábban a kórház gyerekosztályának, a hajléktalanszállónak, a nehéz helyzetben lévő édesanyáknak juttattak el. Az adományokkal, tanszercsomagokkal mindig igyekeztek a többgyerekes családok életét könnyebbé tenni vagy egy tál meleg étellel segíteni a nehéz körülmények közt élőket.

A szervezet közleményében azt írja, hogy a karácsony közeledtével örömmel vesznek részt adománygyűjtő akciókban és üdvözlik, ha más csatlakozik a karitatív akciókhoz. Mint írják, egyre többen ismerik fel, hogy a szolidaritás, a nehéz helyzetben lévők segítésének hozzá kell tartoznia a mindennapok gondolkodásához, de azt is látják, hogy egyre több családnak van szüksége kisebb vagy nagyobb segítségre. Egyre nagyobb és átjárhatatlan szakadék van a nélkülöző és a jómódú családok között.

A Magyar Szocialista Párt nem csak Békéscsabán és Békés megyében segít a rászorulókon, hiszen az ország minden választókerületében, a fővárosi kerületekben lévő szervezeteik is útnak indították csomagjaikat, amelyek magánszemélyek adományainak és az MSZP Szolidaritási Alapjának segítségével álltak össze.

"A segítségből sosem lehet elég. Ne csak az ünnepek közeledtével figyeljünk egymásra a hétköznapokban is találjuk meg annak a módját, ahogy a legjobban tudunk segíteni a bajban lévőkön" – zárul a közlemény.

További programok »

Itthon

Gazsó Ferenc előtt tisztelegtek Békésszentandráson

Emléktáblát avattak a Hunyadi János katolikus iskola falán szombaton, majd a szociológusról, egyetemi tanárról elnevezett társadalomtudományi társaság kihelyezett ülésén kihirdették a Dél-Tiszántúlon élő - vagy onnan elszármazott - fiatal társadalomkutatók számára kiírt pályázat eredményét.
18:33
FEL