Pipa – dohány és düh egyszerre

2024. február 23. 07:26 | behir.hu

Olaszországba tartott az a járműszerelvény, aminek utánfutójában több mint négymillió forint értékű vízipipadohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Az illegális szállítmány az egyik utasé volt, ami még a sofőrt is felpaprikázta.

Február 16-án húsz járőrt és egy egész „kutyafalkát” vetett be a NAV Győr-Moson-Sopron vármegyénél.  Összesen három helyszínen - Rajkán, Hegyeshalomnál és az M1-es autópályán - tartottak fokozott ellenőrzéseket. Alig néhány óra elteltével a sztrádán egy litván furgon a román utánfutójával fenn is akadt a pénzügyőri mustrán. Az utasokkal teli jármű utánfutójából, a csomagok alá rejtve 50 kilogramm vízipipadohány került elő. A sofőr meglehetősen paprikás hangulatba került, amikor kiderült, hogy az utasa nagy értékű illegális csomagot rejtett a többiek holmija alá, és emiatt meg kellett szakítaniuk olaszországi útjukat.  

Az egyenruhások a négymillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli vízipipadohányt lefoglalták. Az 59 éves férfi több millió forint jövedéki bírságra számíthat és költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell. 

Az ellenőrzéssorozat végéig a pénzügyőrök csaknem száz járművet vizsgáltak át, további hét esetben találtak illegális dohányárut és ismeretlen eredetű alkoholterméket, közel egymillió forint értékben. Ezekben az ügyekben jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
2024. április 24. 17:09
FEL