Piacvezetővé váltak a zöldtraktorok

2022. április 28. 09:17 | behir

A 200 éve alapított John Deere, mezőgazdasági munkagépeket forgalmazó amerikai multinacionális vállalat nagyot ment idén a mesterséges intelligencia piacon, és a tervek szerint az elkövetkezendő tizenöt évben teljesen át is állnak az AI technológiára.

A traktorokat gyártó Deere & Company cég az Egyesült Államok top 100 vállalata közt van, és olyan hírességgel reklámozza magát, mint George Clooney vagy Ashton Kutcher, akik eljátszották a traktorvezető farmert.

A John Deere zöldtraktorok már most piacvezetőek – írja a The Next Web techportál. Azt is megjegyezve, ez annak köszönhető, hogy ők idejekorán, már évtizedekkel ezelőtt elkezdtek befektetni az automatizálás és a robotika fejlesztésébe, például már a kilencvenes évek elején foglalkoztak távvezérléssel.

A John Deere napjainkban már tűpontos GPS-rendszerrel és intelligens berendezéssel rendelkezik, bizonyos járművek képesek az önvezetésre is. A zöldtraktorok jelentősen megkönnyítik a talajművelést, a gyomirtást és a permetezést is, főleg amikor több ezer hektáron van erre szükség, ahol nagyon költséges lenne a munkaerő biztosítása. A kukoricatermesztő gazdák például mindig nehezen találnak elég dolgozót a betakarítási feladatokra.

A jellegzetes zöld-sárga színű, hagyományos traktorok Magyarországon is népszerűek, megbízhatóságuk miatt még a használt John Deer gépekre is van kereslet.

Forrás: Világgazdaság

További programok »

Gazdaság

Lassul az európai gázkészletek feltöltése

Az európai föld alatti tárolók (UGS) gázkészlete megközelítette a 60 százalékot június végére, de a feltöltés mértéke lassult az előző hónapokhoz képest - áll a 26 ország 70 földgáz-infrastruktúrát (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyósföldgáz-terminál) üzemeltető vállalatát képviselő Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) jelentésében
2022. július 3. 10:30
FEL