Pfizer és Sputnik V oltás lesz március 22-24. között Orosházán

2021. március 22. 10:35 | behir

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontjain március 22-24. (hétfő-szerda) között kétféle oltóanyaggal, két külön helyiségben végzik a lakosság oltását – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény sajtóosztálya.

Hozzátették, a háziorvosok által kiválasztott, korábban már regisztrált személyek a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcina első, illetve második adagját kapják. A szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a védőnői szolgálat bejáratánál kialakított két oltópontra várjuk a korábban értesítést kapó személyeket.

Az orosz Sputnik V oltóanyagot a kórház udvarán, a korábbi gyermek ambulancián vehetik fel a korábban kiértesített személyek. Akinek ezekre a napokra van időpontja, a Kórház utcai főkapuhoz, a portához menjen, elkerülve a szűrőpontot. Az áteresztő pont után a fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán található épületben vannak az oltópontok, itt történik a regisztráció is. Várakozni az épület mögött felállított fűtött katonai sátorban lehet. A tájékozódást útbaigazító táblákkal segítjük.

Kérjük az oltásra érkezőket az alábbiak betartására:

- kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudunk beengedni

- a gépjárművel korábban érkezőket kérjük, az autóban várakozzanak.

- aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni

- a mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen

- az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni; kérjük, a beleegyező nyilatkozatot kitöltve (!) hozzák magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolványt

- a második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát

- javasoljuk, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket

- kérjük, olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat

- kollégáink és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal

- várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, egymás egészségének megóvása érdekében kérjük, tartsák egymástól a megfelelő távolságot

A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges.

További programok »

Itthon

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
2021. május 18. 19:29
FEL