Példamutató együttműködést kötött a Csabagyöngye

A Csabagyöngye Kulturális Központ és az Esély Pedagógiai Központ között létrejött együttműködési megállapodás értelmében az iskola egy osztálya heti rendszerességgel rendezési, takarítási munkákat végez a kulturális központban – tájékoztatott közleményében az intézmény kommunikációs vezetője.

Az együttműködés célja, hogy az érintett gyermekek megtanuljanak önállóan tevékenykedni, a számukra idegen helyzetben helytállni. A kulturális központban végzendő segítő tevékenység hatására a tanulókban fokozatosan fejlődésnek indul az önállóságra való törekvés, a közösségben való szokások, viselkedési formák megtapasztalása és alkalmazása, a szokásrendszerek kialakítása és betartása. Fontos küldetésként tűzték ki, hogy emellett sikerélményt és önbizalmat szerezzenek, kapcsolatokat teremtsenek, amelyhez a kulturális központ munkatársai igyekeznek megfelelő feltételeket teremteni.

– A megállapodás első körben az év végéig szól, de reményeink szerint egy hosszútávú együttműködés első lépése ez. Az osztály értelmileg közepesen sérült gyermekekből áll, akiket nagy szeretettel és nyitottsággal fogadtak az intézmény munkatársai – fogalmazott Herczeg Tamás, a Csabagyöngye igazgatóhelyettese.

Megosztás:

Címke: , , ,