Pados Gyula fényképezi az új Jumanjit

2016. július 13. 08:31 | Laczkó Viktória

Pados Gyula fényképezi a Jumanji feldolgozását. A napokban derült ki, hogy a magyar szakember részt vehet a remake munkában - írja az sg.hu.

Az egykor a Kontrollt is fényképező Pados már egy ideje Amerika fele kacsintgat, az előző hollywoodi munkája Az útvesztő-sorozat második epizódja volt, Az Útvesztő: Tűzpróba. Pados a Kontrollt követően az Elemi ösztön 2-vel indított, majd Koltai Lajos filmjein dolgozott (Sorstalanság, Este), ő volt az operatőrje az angol A hercegnőnek, Antal két legutóbbi filmjének, a mér említett Ragadozóknak és a Metallica: Through the Nevernek, és Az egymillió dolláros kéznek. A filmek mellett két pilotot is elvállalt: a Trooperből nem lett sorozat, viszont a Skorpió - Agymenők akcióban azóta is hatalmas sikerrel fut a CBS-en.

A rendező Jake Kasdan, aki korábban komédiákban dolgozott. Nevéhez fűződiok a Rossz tanár, a Narancsvidék vagy a Szexvideó is. A film forgatókönyvét a Pop, csajok, satöbbit és a Con Airt is író Scott Rosenberg készítette.

A sztori az 1995-ös filmnek alapul szolgáló Chris Van Allsburg-könyvre fog épülni. A Jumanjit húsz éve, 1995-ben mutatták be Robin Williams, Bonnie Hunt, Kirsten Dunst és Bradley Pierce főszereplésével, a rendező pedig az a Joe Johnston, aki nemrég elindíthatta az Amerika kapitány-sorozatot. Az első hírek megjelenése idején a Sony egyik vezetője elmondta, hogy megpróbálják újragondolni a Jumanji koncepcióját, és olyan formában modernizálni a filmet, hogy az mai szemmel is elfogadható legyen. A sikerre pedig nyilván van esély, hiszen az eredeti film Amerikában 100, a világ többi részén pedig 162 millió dollár bevételt termelt, ami mai mértékkel nagyjából az akkori összeg duplájának számít.

FEL