Orbán Viktor felszólalásával elkezdődött a parlament őszi ülésszaka

2017. szeptember 18. 14:08 | behir

A jövő azon múlik - mondta a miniszterelnök a parlament őszi időszakának megnyitó ülésén -, hogy a bevándorló és a nem-bevándorló országok mennyire lesznek képesek együttműködni és együtt élni. Ha az ellentétet nem a másik ország "megerőszakolásával" kívánják feloldani.

Orbán Viktor az idei év utolsó ülése óta eltelt időben történteket összegezte az őszi ülésszak megnyitó beszédében.

Ezek alapján a miniszterelnök kijelentette, hogy 2017 június végére az államadósság 74 százalék alá csökkent, a gazdaság nőtt,  4434 ezer ember dolgozik ma Magyarországon, ami a tavalyihoz képest 62 ezres növekedést jelent. Sikerült a munkaalapú gazdaság felépítése, a gazdaság működik, Magyarország olyan ország, amely képes minden polgárának munkát adni, aki dolgozni akar – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamenti őszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában, értékelve az ország gazdasági helyzetét.

A kormányfő kiemelte az államadósság csökkenését, a gazdaság bővülését, a foglalkoztatottak számának növekedését és a munkanélküliség csökkenését. Azt mondta, karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: a béremelések következtében egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon. Az eddigi béremeléseken túl, többek között az iparban további bérnövekedési lehetőségek vannak.

A családpolitika továbbra is a kormányzati munka középpontjában marad – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

Orbán Viktor elmondta, a magyar kormány bevándorlás- és migránspolitika helyett családpolitikát folytat, ami magában foglalja a családi adózást, a gyermekegészségügyi ellátást, az oktatást, a sportot, a lakástámogatást és a munkahelyvédelmi akciótervet.

Szeptembertől 1,5 millió gyermek kezdte meg az iskolát. Közölte, ma Magyarország elég erős ahhoz, hogy 467 ezer gyermek ingyenesen kapja az étkezést a bölcsődében, az óvodában és az iskolában. Hozzátette: az összes diák 85 százaléka térítésmentesen kap tankönyvet. A kiterjesztett lehetőségek okán, így az általános iskola mind a nyolc osztályában, illetve a középiskolák első évében is jár már az ingyenes tankönyvellátás. A pedagógus életpálya bevezetésével pedig megnőtt a tanárok megbecsülése és elismerése.

A nyári gyermektáborozás az ország erejének és képességének a fokmérője – mondta a miniszterelnök. 2017-ben százezer gyermeket vártak a táborhelyek, melyből ötvenezren Erzsébet-táborokban nyaraltak.

A kormányfő annak kapcsán, hogy Magyarországon nyaralt 500 ukrán gyermek, azt mondta, fájdalmasan érinti Magyarországot az ukrán politikának az a döntése, amellyel megfosztja a magyar gyermekeket a felső tagozattól kezdve a magyar nyelvű oktatástól.

A nyáron iskolafejlesztési program is indult: 400 település 527 iskolása újul meg az idei tanévben. Az egészségügyi szakközépiskolákban pedig ösztöndíjprogramot indított a kormány.

Majd megjegyezte, hogy június elsejétől Magyarország tölti be a V4-ek soros elnökségét. A V4 országok és Izrael közös terrorizmus elleni munkacsoportot hoztak létre.

A magyar kormány idén is folytatta a brüsszeli kényszerbetelepítések elleni küzdelmet. Egy másik világrend alakul, amit nem tudunk megakadályozni –  mondta a miniszterelnök. Az átrendeződés következménye azonban egy olyan népmozgás, ami a kontinenst is elérte és próba alá vette. Az EU elhibázott bevándorláspolitikát és külpolitikát folytat – tette hozzá. Ragaszkodik hibáihoz.

Orbán Viktor azt mondta, az EU olyan politikát folytat, amelyre ezer évek óta nem volt példa; nem védeni akarja, hanem kinyitja a határokat.

A miniszterelnök megjegyezte, amit eddig láttunk csak a bemelegítés volt. A NATI előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió ember mozdul meg döntően Európa felé.

Európában ma új választóvonal jött létre, vannak bevándorló és nem-bevándorló országok. A bevándorláspártiak elfogadják, helyeslik és időnként szervezik a népcsoportok Európába telepítését.

A nem-bevándorló országok pedig ragaszkodnak életformájukhoz, nemzeti-, vallási-, és kulturális  identitásukhoz. Úgy fogalmazott: “mi magyar Magyarországot akarunk” és “egy európai Európát is szeretnénk”.

A jövő azon múlik, hogy ez a két országcsoport tiszteletben tartja-e egymás demokratikus népakaratát – hangoztatta.– mondta Orbán Viktor a megnyitó beszédében.

Hozzátette, erről szól a kvótaper és annak ítélete. Ma a bevándorló országok úgy kívánják feloldani az ellentétet, hogy a nem-bevándorlókat is azzá akarják tenni. „Ha nem akarjuk, megerőszakolnak minket” – mondta a miniszterelnök. Ezt a tervet Soros György tervének tekintem – jelentette ki. Hozzátette, a brüsszeli bürokraták Soros tenyeréből esznek.

A Fidesz frakciója azt a javaslatot terjesztette elő, hogy erről a kérdésről nemzeti konzultáció legyen.

Forrás: hirado.hu

 

 

További programok »

Itthon

Gazsó Ferenc előtt tisztelegtek Békésszentandráson

Emléktáblát avattak a Hunyadi János katolikus iskola falán szombaton, majd a szociológusról, egyetemi tanárról elnevezett társadalomtudományi társaság kihelyezett ülésén kihirdették a Dél-Tiszántúlon élő - vagy onnan elszármazott - fiatal társadalomkutatók számára kiírt pályázat eredményét.
18:33
FEL