Olimpicis örömök

2016. február 8. 11:35 | behir.hu

Az év első Olimpici GP versenyét évek óta a fővárosban, a Vasas kézilabda csarnokában rendezik. Az Alföld Vívó Akadémia versenyzői ismét szépen szerepeltek, négy érmet is nyertek. 

A pénteki gyerekversenyen Baracsi Lászlótól lehetett jó szereplést várni, nem is okozott csalódást. Veretlenül került föl a táblára, és magabiztos győzelmekkel jutott be a döntőbe. Itt sem állt meg, legyőzte a tatai Kovácsot. A legjobb négy között korábbi klubtársa, Tusjak ezúttal jobbnak bizonyult nála, de Laci ebben az idényben először állhatott föl a dobogóra, gyönyörű bronzéremmel gazdagítva gyűjteményét.

Szombaton az újonc és törpici fiú versenyt rendezték. Ezen a napon Keszthelyi Zsombor volt az „éremfelelős”. Kicsit nehezen indult a nap, de ahogy haladtunk előre a versenyen, úgy vívott egyre jobban a csabai fiú. A döntőben nagy bravúrt végrehajtva 12-14-ről fordította a maga javára a balatoni Kovács Dávid elleni asszóját, majd szoros vereséget szenvedett a román Popától. Újabb bronz, remek teljesítménnyel. 

Vasárnap a serdülő és törpici leány verseny és a legeredményesebb befejezés következett. Dékány Kinga aranyérmet szerzett! De hogyan? Első asszó, „szokásos” vereség. Aztán a többi persze megvan. A táblán aztán egy könnyed győzelem után a régi nagy rivális, Juhász Manuéla következett, de ez a mérkőzés már nem rangadó, Kinga győz. Annál inkább komoly feladat Kolczonay Borbála legyőzése, olyannyira, hogy nem is sikerül. Nagy taktikai csatában Kinga veszíti el a türelmét, jöhet a vigaszág. A román Enache. Nehéz dió. Kettejük mérlege a románnak kedvez. Kinga ismét türelmes, taktikus és hatalmas csatában győz, így megvan a nyolcas döntő. Ezt követően ismét Kolczonay következett. A vereség tapasztalatait máris sikerül feldolgozni, Kinga nagyon koncentrál, és néhány másodperccel a vége előtt két találattal vezet. De ellenfele megpróbálja a lehetetlent, s két másodperccel a vívóidő lejárta előtt kiegyenlít. Jöhet a „hirtelen halál”. Kinga a kedvezményezett, Bori elindítja az akciót, amivel egy hete legyőzte Kingát, de ezúttal van válasz, van gyönyörű győztes tus. A többi már csak ujjgyakorlat, igazi, „megharcolt” aranyérem, és ezzel Kinga a ranglista élére ugrott.

Közben a kisteremben a kicsik versenyén Oláh Lili magabiztosan jut döntőbe, ahol ezúttal a kitűnő ötödik helyig jut, nem mellesleg ő is vezeti a korosztálya ranglistáját. Ahogy Keszthelyi Zsombor is. Ezen a napon viszont az idősebbek között kell helytállnia. Jól kezd, veretlen, a tábla első asszójában aztán váratlanul nehéz perceket élnek át szurkolói. A veresegyházi Nagy Balázs 14-11-re vezet ellene. Innen szép fordítani, ahogy mondani szoktuk, de szinte lehetetlen. Zsombornak bravúrral sikerült. A következő két asszó már kevésbé izgalmas. A döntőért az előző nap győztesét az olasz színekben versenyző, Kulcsár unokát, Piatti Enricót kellene legyőzni, ez most nem sikerül. A vigaszágon a győri Galántai ellen okos, taktikus, védésekre építő vívással sikerül győzni. Jöhet a mérkőzés a dobogóért. Hazai versenyző, a korábban Nagy Ádámot búcsúztató Sárvári Simon az ellenfél, s az előző taktika itt is jól működik, jönnek a védés-visszaszúrás tusok, a végén már a közbetámadások is eredményesek, gyönyörű győzelem. Piatti ezen a napon is legyőzhetetlen, újabb bronzérem egy nehéz nap végére.


Eredmények:
Törpici leány párbajtőr (58 vívó):
5.   Oláh Lili
22. Kremzer Amira

Törpici fiú párbajtőr (65 vívó):
16. Paronai Márk
19. Krnács Tamás

Gyermek leány párbajtőr (77 vívó):
62. Nagy Anna

Gyermek fiú párbajtőr (99 vívó):
3. Baracsi László

Újonc leány párbajtőr (95 vívó):
51. Carcangiu Kitti
73. Krnács Anna

Újonc fiú párbajtőr (99 vívó):
3. Keszthelyi Zsombor

Serdülő leány párbajtőr (74 vívó):
1.    Dékány Kinga
59. Papp Zsófia
63. Carcangiu Kitti
74. Angyal Nóra

Serdülő fiú párbajtőr (91 vívó):
1.    Keszthelyi Zsombor
12. Nagy Ádám
27. Abu Jubere Arkan

FEL