Női röplabda Extraliga: Magabiztos győzelmet aratott a BRSE a Balatonfüred ellen

2023. november 26. 21:12 | Varga Diána

A női röplabda Extraliga alapszakaszának 6. fordulójában fogadta a Szent Benedek Röplabda Akadémia a Swietelsky-Békéscsaba csapatát Budapesten, a Ludovika Arénában.

Szent Benedek RA - Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-20, -16, -18)

Női Extraliga, Budapest. Vezette: Szabó, Kiss.

SZBRA: Berkó 1, Perez 14, Wojcik 4, Castero 12, Szakály 3, Szerényi 6. Csere: Nagy E. (liberó), Gatard 2, Karkóczki 1. Vezetőedző: Kristian Michailov

Békéscsaba: Aydinogullari 4, Glemboczki 4, Stanchulova 6, Stepanenko 16, Pintér 12, Bodnár 3. Csere: Molcsányi (liberó), Kump 4, Strumilo 3. Vezetőedző: Tóth Gábor

Bár a csabaiak szinte azonnal hozzáláttak a pontgyártáshoz, a hazaiak sem maradtak el sokkal, így Tóth Gábor gyorsan ki is kérte az első idejét. A viharsarkiak igyekeztek tartani előnyüket, de két pontnál nem tudtak nagyobb különbséget kialakítani az SZBRA-val szemben. Bodnár Dorottya ásza azonban új lendületet adott csapatának, ezt követően ugyanis sorra érkeztek a vendégpontok (11-16). A Békéscsaba igyekezett minél nagyobb különbséget kialakítani, még annak ellenére is, hogy a feketében játszó hazaiak háromra is meg tudták közelíteni ellenfelüket. Hiába kért időt azonban Kristian Michailov kétszer is, a vendégek 25-20-szal lezárták a szettet.

A második etapot a hazaiak kezdték jobban, Pérez Ramos és Castero Cruz igyekezett kibontakozni. A kék-fehér szerelésben játszó csabaiak sem akartak lemaradni és szorosan riválisuk nyomába szegődtek. Margarita Stepanenko ászaival előbb egyenlítettek (3-3), majd átvették a vezetést. Bár az SZBRA nem szakadt le riválisától, a csabaiak sem adták könnyen a bőrüket, Iveta Stanchulova, majd Glemboczki Zóra volt eredményes (10-15). A csabaiak a továbbiakban sem engedték el a gyeplőt és hamar rövidre zárták ezt a felvonást (16-25).

A harmadik szett eleje is szoros állást hozott, a csapatok 8-8-ig fej-fej mellett haladtak. A hazaiak edzője igyekezett lelket önteni lányaiba, de az időkérés után Stepanenko három, Pintér Andrea és Kump Alíz pedig további egy-egy ponttal járult hozzá ahhoz, hogy a viharsarkiak elszakadjanak riválisuktól. A füredieken a második időkérés sem segített, Cansu Aydinogullari, Glembóczki és Dominika Strumilo tett arról, hogy tovább nőjön a csapatok közötti különbség. Bár a Balaton-partiak három labdát is értékesítettek, s emiatt Tóth Gábor időt kért, a pontot az i-re mégis a fürediek két hibája tette fel, amely a csabaiak malmára hajtotta a vizet. A BRSE így 25-18-ra nyerte a szettet és 3:0-ra a mérkőzést.

A Békéscsaba ezzel a győzelemmel a második helyen áll az alapszakaszban. A viharsarkiak legközelebb jövő szombaton lépnek pályára, amikor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban fogadják az éllovas Vasas-Óbuda együttesét.

Kristian Michailov: Először is gratulálok a Békéscsabának, megérdemelten nyerték meg a mai mérkőzést. Sajnos ma nem játszottunk azon a szinten, ami elvárható. Kielemezzük a hibákat és dolgozunk tovább.

Tóth Gábor: Megvolt a lendület, a dinamika, viszont nem voltunk elég türelmesek a támadások befejezéseknél, emiatt van bennem hiányérzet. Készülünk a Vasas elleni szombati rangadóra!

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL