Nő az árvaellátás minimuma

2021. április 26. 06:42 | behir

Több mint duplájára, 50 ezer forintra nő 2022. január elsejétől az árvaellátás minimuma - írja közleményében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Magyarországon 55 ezer árva vagy félárva gyermek jogosult árvaellátásra, amelynek átlagos összege jelenleg havonta 41 ezer forint, minimuma 24.250 Ft. A jogosultak közül 42 ezren kapnak 50 ezer forintnál kevesebb pénzt havonta, nekik segítséget jelent az emelés, hiszen akik eddig 50 ezer forintnál kevesebbet kaptak, azoknak is megemelkedik az ellátás. Jövőre január elsejétől pedig nem lehet 50 ezer forintnál alacsonyabb árvasági ellátást megállapítani. Az egyszülős családokat számos egyéb eszközzel is igyekszik a kormány segíteni, hiszen minden családtámogatást úgy alakít ki, hogy ők is jogosultak legyenek rá, például az otthonteremtési támogatásra és a lakásfelújítási támogatásra. Ezzel az intézkedéssel azokon az egyszülős családokon szeretnének segíteni, ahol egy szülő teljesít kettő helyett, vagy ahol mindkét szülő meghalt és a gyermek árván nevelkedik.

A kormány bízik benne, hogy ezzel az intézkedéssel kicsit könnyebbé tudja tenni azoknak a gyermekeknek a mindennapjait, akik elvesztették egyik, vagy mindkét szülőjüket. A koronavírus miatt árván maradt gyermekek számára pedig Áder János köztársasági elnök és felesége hozott létre egy új alapítványt a saját megtakarításukból, amihez bárki csatlakozhat, támogatás formájában. Az alapítvány elsősorban azt a célt tűzte ki, hogy ezeknek a félárván vagy árván maradt gyerekeknek az életét segítsék majd egyengetni.

További programok »

FEL