Népszámlálás – számlálóbiztosok jelentkezését várják Békéscsabán

2022. július 16. 08:36 | behir.hu

Októberben és novemberben népszámlálás lesz Magyarországon. Békéscsabán is számlálóbiztosok jelentkezését várják, a polgármesteri hivatal közleményét ezzel kapcsolatban az alábbiakban olvashatják.

 

Tisztelt Békéscsabai Polgárok!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén a címek pontosítása és új címek felvétele. Feladatuk továbbá az adatszolgáltatóval történő kapcsolatfelvétel, általános tájékoztatás, a kérdőíveknek a KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos és ütemes előrehaladás a népszámlálási feladat végrehajtásában, valamint a címjegyzék vezetése. A számlálóbiztosok munkáját közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

A számlálóbiztos a 2022. október 17-e és 2022. november 20-a között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki táblagépen. Az adatfelvételhez szükséges eszközt a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérjük a békéscsabai polgárok segítségét.

 

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

 • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, táblagép) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz),
 • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség,
 • életév betöltése,
 • legalább középfokú végzettség.

 

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

 • akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak az érintőképernyős készülékek használatában,
 • pontosan tudják követni az előírásokat,
 • betartják a határidőket,
 • jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek,
 • képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére,
 • vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.

 

Előnyt jelent

 • a felsőfokú végzettség, továbbá
 • ha korábban részt vett népszámlálásban, mikro-cenzusban, vagy más, a KSH által lebonyolított lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként és munkáját jó minőségben végezte el.

 

Kérünk mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel, és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezni a polgármesteri hivatalban (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.), az információs irodában leadott "Számlálóbiztosi jelentkezési lap" kitöltésével és aláírásával lehet, illetve a jelentkezési lapot a balczo@bekescsaba.hu; vagy belanka@bekescsaba.hu; email címre is megküldheti.

A jelentkezési lap letölthető a www.bekescsaba.hu oldalról, illetve személyesen is igényelhető a Polgármesteri Hivatalban is.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azt kötetően kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A számlálóbiztos bruttó díjazása: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25 000 Ft – ez a KSH tájékoztatása alapján megközelítőleg bruttó 180 000-220 000 Ft közötti összeg lehet).

A polgármesteri hivatal népszámlálási ügyintézőinek telefonos elérhetősége:

Belanka Zsolt népszámlálási referens telefon: 66/886-623.

Dr. Jakucsné Balczó Edit népszámlálási referens telefon:66/523-811.

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon.

Kérjük, hogy jelentkezésével segítse az országos népszámlálás eredményes lebonyolítását.

További programok »

FEL