Nemzetközi alkotótábor Gyulán - galéria

2019. április 10. 07:41 | behir

Realisztikus ábrázolás, absztrakt, akril vagy klasszikus hatás, bőrműves alkotások, festmények, akvarellek. A legkülönfélébb művészeti ágak és stílusok találkoznak a Gyulán, a nemzetközi alkotótáborban, amelyet első alkalommal rendeznek meg.

Kedden Kónya István alpolgármester, Buday Mihály festőművész és Soós Tibor festőművész mutatta be a tábort és a városba érkezett alkotókat a tábor bázisán, az önkormányzat vendégházában.

 

Fotó: Jan Vutt

 

A tizenkét ideérkezett festő és képzőművész szerint az a legfontosabb, hogy itt teljesen szabadjára tudják engedni az alkotó énjüket. Kitörnek a hétköznapok szürkeségéből, így könnyen megtalálja őket a múzsájuk, sőt egymástól még új fogásokat is ellesnek, amitől fejlődik a művészetük.

 

Fotó: Jan Vutt

 

A fürdőváros 2008 óta a Magyar Kultúra Városa. Kónya István alpolgármester kiemelte Gyula mindig magas művészeti értéket képviselt, a lakosság és idelátogató turisták is ezt várják el a településtől, úgy a képzőművészeti alkotások, mint a színjátszás terén.

 

Fotó: Tiit Tamme

 

– A művészek hazánkon kívül Üzbegisztánból, Romániából és Ukrajnából érkeztek. Teljesen más technológiával dolgoznak az alkotók, de a művészet egyetemes. Nem magyarázni kell, csak közelebb hozni a lakossághoz, és erre is tökéletes egy ilyen nyitott alkotótábor – mondta Gyula város alpolgármestere.        

 

Fotó: Jan Vutt

 

Az elkészült alkotásokat a műkedvelők péntektől az Erkel Ferenc Művelődési Házban tekinthetik meg.

 

Fotó: Tiit Tamme

 

 

További programok »

Gyula

Egy közgaszdász szemével a világ: Körülöttünk színes a város

Nagyváradi származású, jelenleg Budapesten élő festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn Gyulán, a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. A Sólyom Katerina képeiből összeálltott tárlatot a Boróka Magyar-Székely Kulturális Közhasznú Egyesület szervezte meg a magyar kultúra napja alkalmából.
12:06
FEL