Nem hozta el a pontokat Kisvárdáról az Előre NKSE

2023. január 13. 21:00 | behir.hu

Nem sikerült a csabaiak idei első bajnoki összecsapása a Kisvárda ellen. A 28-20-as végeredményű mérkőzés után az együttesek vezetői és egy-egy játékos értékelte a végeredményt.

A Kisvárda otthonában kezdte a 2023-as évet a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben, pénteken. A lila-fehérek legutóbb december 30-án léptek pályára a Budaörs ellen, 28-26-os győzelmet aratva. A Békéscsaba és a Kisvárda ebben a szezonban a Magyar Kupában már találkozott egymással, akkor az idegenben elért 25-25-ös döntetlen a csabaiak továbbjutását eredményezte.

A most vendégként érkező csabaiak játékát az Előre mestere Papp Bálint, valamint Giricz Laura, a hazaiakét Bakó Botond és játékosa, Juhász Gréta értékelte a mérkőzést követően.

– A Kisvárda megérdemelten tartotta otthon a két pontot. Az első félidőben még fel tudtuk venni velük a versenyt, de a másodikban a nyitott játék ellen egyáltalán nem találtuk a megoldást. Rengeteg eladott labdánk volt, ziccereket hibáztunk, amelyekből gólokat kaptunk – fogalmazott Papp Bálint. Mint mondta: a várdaiak jól használták ki az Előre megingásait, így a vendég viharsarkiak a végjátékhoz mindössze asszisztálni tudtak csupán.

Giricz Laura is megfelelőnek értékelte a csabaiak kezdését.

– Gyors gólokat szereztünk, jól összeállt a védekezésünk. Sajnos a második félidőben fáradtan kezdtük a meccset, és a nyitott védekezés valóban megfogott minket. Ennek ellenére megyünk tovább, hiszen nagyon fontos meccseink vannak még a bajnokságban.

A várdaiak mestere is elismerően szólt az Előre első félidős teljesítményéről.

– Elmaradtunk attól a sebességtől, amit vártunk, nem mertük felvenni a tempót. Szerencsére a folytatásban változtatni tudtunk. Számomra a mérkőzés legnagyobb pozitívuma az az állapot, az a tűz volt, amit a szünetben a csapatban láttam. Arra kértem a lányokat, hogy találják meg a motivációt, ennek jó alapja volt a nyitott védekezés, ezt követően pedig a támadójátékunk is feljavult.

Juhász Gréta jó hangulatú mérkőzésként értékelte az összecsapást.

– Számunkra is az volt a legnagyobb élmény, hogy csapatként küzdöttünk, reméljük, hogy ez a továbbiakban is kitart.

A tabellán jelenleg nyolc pontos Kisvárda a 11. helyen áll, négy ponttal lépve el 12. Békéscsabától.

Az Előre NKSE jövő pénteken az első osztály sereghajtóját, az Érdet fogadja majd.

További programok »

FEL