Négyen tettek sikeres övvizsgát a fényesi dojoban

2021. november 15. 12:39 | behir.hu

Október végén a fényesi Dojo Sportegyesület adott otthont a Nemzetközi Aikido Szövetség Magyarország dan vizsgájának.

A harcművészetek nagy családjában kiemelt fontosságú az övvizsga: alkalmas arra, hogy a lemérje az irányzat követelmény rendszerét, a felkészüléskor javítsák a hibákat, nem utolsó sorban a sikeres vizsgázó elfoglalhatja új helyét a szigorú hieharchiában – emlékeztetett szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Békés Megyei Harcművész Szövetség. Mint írják, vannak olyan harcművész irányzatok – ilyen az aikido is -, ahol nincs verseny, vagyis a vizsga az egyik fontos jellemzése az elért tudásnak.

Október végén Békéscsabán egy patinás, nemrégiben átadott új DOJO, a fényesi Dojó Sportegyesület (Békéscsaba, Fényesi utca 213.) adott otthont a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország (NASZM) Dan Vizsga lebonyolításának. A vizsgabizottság egy tanuló fokozatra vizsgázót is elbírált.

A mestervizsgára jelentkezők megmérettetése az Aikikai által elismert Dan Vizsga Bizottság előtt zajlott.  A bizottság tagjai: elnök sensei Márton Imre 6.Dan,  a NASZM (Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország) vezető instruktora, sensei Pintérné Gazdag Anett 6.Dan, sensei Héjja László 5. Dan volt .Vagyis valóban tapasztalt, magas fokozatú és hozzáértő vizsgabizottság bírálta el a látottakat. A segítő mester Balázs Sándor 3.DAN, a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE edzője volt.

Sikeres vizsgát tett 4 fő. Budapestről Csizmadia Dóra 2. Dan fokozatot, Bozor Ákos 1.Dan fokozatot, Békéscsabáról Erdei Tamás 1.Dan fokozatot, Erdei Máté 2.Kyu fokozatot szerzett.

A vizsgák reggel 9 órakor kezdődtek. A lebonyolítás gördülékenyen, jól szervezetten, jó hangulatban zajlott – olvasható a közleményben.

További programok »

FEL