MSZP: „Miért Állnak és Várnak?”

2019. január 4. 17:09 | behir

Miklós Attila, az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. A közleményt az alábbiakban olvashatják:

Már több, mint két éve élvezheti az utazóközönség a felújított békéscsabai vasútállomás által nyújtott szolgáltatásokat. Lassan megteltek a váróban kialakított üzletek, digitális kijelzőkön tájékozódhatunk az érkezési, indulási időpontokról és a késésekről. Azonban van egy állandóan visszatérő, bosszantó hiányossága az állomásnak. A liftek.

Nem számoltuk ki, hogy az átadás óta hány napot álltak a felvonók, de az utazók és saját tapasztalataink alapján nem lennénk meglepve, ha már 365 nap fölé ment volna az üzemen kívüli időszak hossza.

A közösségi oldalakon sem kell sokáig keresni az utazók beszámolóit, képeit, amikor nagy csomagokkal vagy babakocsival állnak a nem működő lift előtt, majd kisebb vagy nagyobb segítséggel nekivágnak a lépcsőknek. Ez történt idén, a karácsonyi ünnepek előtt és alatt is.

A lifteken január 3-án is egy felirat tájékoztatott minket, hogy „a felvonó műszaki okok miatt nem üzemel” és ha nem ismernénk a helyzetet meg is nyugodhatnánk, hogy „a hiba elhárítását megkezdték”. Addig is „megértésünket kérik”, de már elfogyott a türelmünk!

Természetesen minket a mi felvonónk érdekel a legjobban, azonban a probléma nem egyedülálló, hiszen a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Debrecen vonal több állomását is érinti a liftleállás. Ennek alapján azonban még érthetetlenebb, hogy a problémának nincs megoldása.

A polgármester szerint a MÁV illetékessége a javítás, az állami vállalat tud(na) intézkedni. A MÁV szerint egy alvállalkozó hatáskörébe tartozik a lift karbantartása. A körbemutogatás megy, a lift nem mozdul. Legegyszerűbb talán egy liftszerelő felhívása lenne, egy olyan szakemberé, aki érti a dolgát és nem politikai kapcsolatok alapján lett liftszerelő.

Eddig minden évben tolmácsoltuk a hozzánk érkezett panaszokat a vasúttársaságnak és a városvezetésnek is. Hátha az utóbbiak nem szoktak vasúton utazni, nem találkoztak a helyzettel. Ezt idén is megtesszük.

A liftek üzemképtelensége jelentősen megnehezíti az idősek, a betegek, a kisgyermekesek és nagyobb csomagokkal utazók életét.  Nem tehetünk mást, csak hogy felkeressük városunk polgármesterét, a MÁV-ot és országgyűlési képviselőnket. Ismét elmondjuk a problémát és kérjük, győzzék meg az illetékeseket, hogy a liftnek akkor van értelme, ha személyeket és terheket szállít és nem akkor ha üzemképtelen.

 

Miklós Attila elnök

MSZP Békéscsabai Szervezete

 

 

További programok »

FEL