MK: Fővárosban kezd az Előre

2016. szeptember 2. 16:23 | behir.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2016-2017-es Magyar Kupa-évad 1. fordulójának párosítását. Ebből kiderül, hogy a Békéscsaba 1912 Előre Budapesten kezd szeptember 21-én (szerdán), a 43. sz. Építők csapata ellen.

A mezőny már az első fordulóban teljes, a 12 NB I-es és 20 NB II-es klub mindegyike pályára lép. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, minden esetben az alacsonyabb osztályú csapatok a pályaválasztók.  Az élvonalbeli csapatok szeptember 14-én játsszák mérkőzéseiket, az alacsonyabb osztályú együttesek egy héttel később lépnek pályára – tájékoztatott a szövetség. A Békéscsaba 1912 Előre szeptember 21-én, szerdán, a 43. sz. Építők csapata ellen kezd Budapesten.

A 43. sz. Építők Állami Vállalat labdarúgó szakosztálya 1949-ban, több más szakosztállyal (teke, röplabda, asztalitenisz stb.) egyetemben alakult meg. A vállalat jogi osztályán dolgozó, 1976-tól sportköri elnökként is tevékenykedő Dr. Hevesi György és Platthy Lőrinc ügyvezető elnök vezetésével a futball részleg, a rendszerváltást követően önálló életre kelt és a mai napig a budapesti amatőr labdarúgás egyik nagy hagyományokkal rendelkező sportegyesülete.

A jelenleg BLSZ I-es bajnokságban szereplő labdarúgó csapatunknak, az elmúlt több mint fél évszázadban olyan hírességek voltak a tagjai, mint Verebes József, a mágus, aki játékosa, majd közel 10 évig edzője is volt a férfi és női csapatnak. Itt játszott Umoh Patrick Bernard, aki az első színesbőrű (NB1-es) futballista volt Magyarországon (UTE), Szűcs Mihály részese volt a Fradi BL-szereplésének, de játszott az egyesületben a volt miniszterelnök, kapus Bajnai Gordon és Freud Gábor, aki az Újpest csapatában közel 50 bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

MAGYAR KUPA
1. FORDULÓ (A 64 közé jutásért), ÉRDEKESEBB PÁROSÍTÁSOK:
Szekszárd–Paks, BKV Előre–Ferencváros, Füzesgyarmat–Haladás, Oroszlány–MTK, Rakamaz–Mezőkövesd, Felsőzsolca–Újpest, Testvériség SE–Vasas, Eger–DVTK, PMFC–Videoton, Vértessomlói KSK-Tata–Puskás Akadémia, Zalakomár–Gyirmót, 43. SZ. ÉPÍTŐK–BÉKÉSCSABA, ETO FC Győr–DVSC, Mórahalom–Bp. Honvéd, Iváncsa–Nyíregyháza, Gyula–Tiszaújváros, Méhkerék–Putnok, Kondoros–Kaposvár

Forrás: 1912elore.hu, 43szepitoksk.hu

FEL