Mit tehetünk a szúnyogok ellen?

2016. július 6. 15:05 | behir.hu

Egyre nagyobb gondot okoz a városban a szúnyogok elszaporodása. Hiába végzett a katasztrófavédelem szúnyoggyérítést júniusban, a csapadékos időjárás nagyban elősegítette az állomány elszaporodását. De mit tehetünk ilyenkor?

Többen is szenvednek a városban a szúnyogok elszaporodása miatt. Ahogy arról korábban is tudósítottunk, június végén Békés megyében is végeztek szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem munkatársai. Az időjárás miatt azonban ennek hatását nem sokáig élvezhették az itt lakók. A szúnyoggyérítési program idén is lehetővé teszi, hogy amennyiben a vérszívók jelenléte elviselhetetlen mértékű, a lakosság nem csak a katasztrófavédelem, hanem az önkormányzat felé is jelezheti észrevételét. A bejelentéseket minden esetben összesíti a katasztrófavédelem ügyfélszolgálata, és továbbítja a programban résztvevő szakértőknek, akik kivizsgálják indokolt-e a további irtás.

Az ilyenkor használt irtószerek kizárólag az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által engedélyezett, EU regisztrációval rendelkeznek, a területileg illetékes kormányhivatal népegészségügyi szervének ellenőrzése mellett - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

A szúnyoggyérítés éppen aktuális heti ütemterve a katasztrófavédelem honlapján bárki számára elérhető. Azonban fontos tudni, hogy az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést, ezért az ütemtervek az időjárási körülmények függvényében változhatnak.

FEL