Mintegy félmilliárd forintból kezdődik komplex fejlesztés Mezőkovácsházán

2023. december 9. 08:34 | behir.hu

Mezőkovácsháza önkormányzata a település csapadékvíz elvezetési rendszerének kialakítását, a belterületi zöld infrastruktúra és kerékpárút fejlesztését, továbbá a művelődési ház felújítását kívánja megvalósítani egy 500 millió forint értékű támogatás segítségével.

Az önkormányzat közlése szerint a projekt célja, hogy komplex infrasstrukturális beruházás valósuljon meg Mezőkovácsházán, amelyre sikeres pályázatot nyújtottak be. A projekt 2021-2027- es programozási időszakban, 500 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével jön létre.

A beruházás részét képezi a települési kékinfrastruktúra fejlesztése, mely révén csapadékvíz elvezetési rendszert kívánnak kialakítani, valamint az Integrált Települési Vízgazdálkodási Tervet készítik el és aktualizálják.

Emellett a polgármesteri hivatal oldalán – a postától egészen az általános iskoláig – felújítják a járdát és a zöld felületeket. A beruházás a mentőállomástól, az Alkotmány utcáig terjedő járdaburkolatokat és zöldfelületeket, valamint két új parkoló építését is magában foglalja, a mentőállomás és a napközi konyha előtt. Az általános iskola előtt egy szökőkutat is kialakítanak, valamint a Hősök terén már elavult járdákat is rekonstruálják. A parkerdőben helyet kap egy kutyafuttató, illetve egy erdei futópálya is.

Az önkormányzat a művelődési házban a színpad és az öltöző felújítását tűzte ki elsődleges célként. Ezen felül Mezőkovácsháza belterületén, az Arany János utca és az Árpád utca 88. közötti részeken, majd az Árpád utca, Petőfi Sándor utca és József Attila utca közötti útszakaszon felújítja a meglévő kerékpárutakat.

A projekt várhatóan jövő év végén zárul.

További programok »

FEL