Mindenki Stara Pazovába!

2017. január 6. 06:14 | Laczkó Viktória

A Linamar - Békéscsabai Röplabda Sportegyesület csapata hamarosan megkezdi szereplését a CEV Kupában, ahol a legjobb 16 közé kerülésért a Jedinstvo Stara Pazova lesz az ellenfele - írja a csapat az egyik közösségi hálón. 

Az első mérkőzést a szerb bajnokság listavezetőjének otthonában rendezik, 2017. január 11-én, 19 órás kezdéssel.

Számíthat szurkoló támogatására a magyar bajnoki címvédő, hiszen az előzetes információk alapján, a hétköznapi időpont ellenére sokan kelnek útra, a Békéscsabától 280km-re fekvő városba, hogy buzdítsák kedvenceiket.

A BRSE vezetése egyeztetett szerb klubbal a szimpatizánsaik zökkenőmentes jegyhez jutása érdekében és meg is állapodtak a felek. A Jedinstvo Stara Pazova előzetesen 100 db. belépőt biztosít a vendégszurkolók részére.

Ára: 200 szerb dínár (RSD) , ami átváltva 500 forintnak felel meg. Jegyigénylési lehetőség a BRSE honlapján

A csapat szempontjából egyáltalán nem ígérkezik egyszerűen a párharc, hiszen Szerbia a sportág nagyhatalma, mely ország ontja magából a klasszis játékosokat. A pontvadászatban rengeteg a tehetséges fiatal, akik célja, hogy európai top csapatoknál folytassák karrierjüket. Jovo Cakovic mester évek óta remek munkát végez és a tavalyi bajnoki döntős együttest tovább erősítették, így nem meglepetés, jelenlegi első helyük a tabellán, amellyel megelőzik többek között a Bajnokok Ligájában érdekelt Vizura Belgrádot, valamint a patinás Crvena Zvezda gárdáját is.

A Stara Pazova az előző körben a Bundesliga egyik sztárcsapatát, a Rote Raben Vilsbiburgot búcsúztatta, aranyszett után, úgy, hogy a Németországban elszenvedett 3:1-es vereség után, otthon három sima szettben győzedelmeskedtek, majd pedig az aranyszett lélektana sem hatott bénítólag rájuk. Remekül nyitnak és fogadnak, nagyon stabil játékra képesek, valamint center pozícióból életveszélyesek.

Fel kell kötni a szoknyát tehát Tálas Zsuzsáéknak, hogy kedvező eredményt érjenek el a január 25-én esedékes visszavágóra.

FEL