Mikor érkeznek a választási eredmények?

2024. június 9. 16:54 | behir.hu

Szavazni június 9-én 6 órától 19 óráig lehet. A 19 órakor sorban álló választópolgárok még szavazhatnak, azonban ezután a szavazatszámláló bizottság a szavazást lezárja. A szavazás lezárultát követően, 19 óra után kezdődik meg a leadott szavazatok megszámolása.

A helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás vonatkozásában a Nemzeti Választási Iroda – a szavazólapok feldolgozottságának függvényében – várhatóan 20 órától kezdi meg az eredmények közlését.

Az európai parlamenti választás esetében a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 344. §-a értelmében 23 óra után kezdődhet meg a hivatalos eredmények közlése, mivel Olaszországban eddig tart a szavazás.

A június 9-ei választások részvételi adatai és eredményei a www.valasztas.hu oldalon követhetőek nyomon.

Az NVI az előzetes eredmény-adatokat a valasztas.hu oldalon folyamatosan teszi majd közzé, a nagy adathalmazra való tekintettel azonban az adatösszesítést végző háttérendszerből történő adatátadás időpontja és a tényleges megjelenés között várhatóan 10-15 perc telhet el. 

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL