Megújul az Erzsébethelyi iskola Rózsa utcai épülete

2019. augusztus 14. 16:29 | Sipos Gábor

Az Erzsébethelyi Általános Iskola diákjai ezentúl kulturált körülmények között tanulhatnak a Rózsa utcai épületben is. A 2019 tavaszán elkezdődött energetikai felújítás a gerincéhez érkezett.

Jelenleg a homlokzati hőszigetelés 80 százalékos, a központi fűtésrendszer 95 százalékos készültségi fokon áll. Kucseráné Szabó Mária elmondta, hogy egy-egy hideg napon volt olyan helyiség az elavult épületben, amelyet maximum 13 fokra tudtak felfűteni.

– A pályázat keretein belül most új fűtési rendszer készül, új kazánokat, külső hőszigetelést kaptunk. Az akadálymentesítés mellett teljes egészében megújul az iskola – emelte ki az intézményvezető.

 

(Fotó: Fazekas Róbert)

 

Az energetikai felújításra érkező mintegy 190 millió forintos pályázati forrás mellett 10 millió forint pluszforrást a békéscsabai közgyűlés szavazott meg a fejlesztésre. Ennek köszönhetően 2300 négyzetméter szigetelés került a homlokzatra, 180 darab nyílászárót cseréltek ki és akadálymentessé tették a vizesblokkot, a vécét és a bejáratot is – mondta el dr. Sódar Anita a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője.

Tapasztalati adatokra támaszkodva a felújítást követően az intézmény energetikai költsége mintegy harmadával csökken a jövőben. Ha elkészül a felújítás, akkor a Jaminában élő gyermekek kulturált körülmények között végezhetik általános iskolai tanulmányaikat az Erzsébethelyi iskola Rózsa utcai intézményében is.

 

(Fotó: Fazekas Róbert)

 

Nagyon fontos, hogy ez a városrész, ami sokáig némileg elhanyagoltabb része volt Békéscsabának, felzárkózzon, és valóban egy vonzó, kertvárosias környezetben tudjanak itt élni az emberek, magas színvonalú óvodába, iskolába, bölcsödébe járatva a gyerekeket - jelentette ki Opauszki Zoltán. A fejlesztési tanácsadó elmondta, hogy a komfortérzet mellett a kulturált környezet is nagyon fontos az ott tanuló gyermekek számára.

 

 

Az energetika fejlesztés építési munkálatai 2020 februárjáig tartanak. A belső munkálatokkal a szakemberek az iskolakezdésig végeznek, a hátralévő időben zajló folyamatok már nem zavarják az oktatást.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020. augusztus hónapban megkezdődtek, majd további szakasszal bővültek.
2021. szeptember 18. 17:19
FEL