Megszabadulhatunk a lomoktól

Április 16-án és 23-án tartják a szemétgyűjtést Békéscsabán.

Békéscsabán a tavaszi lomtalanításkor idén is kidobhatjuk azokat a feleslegessé vált tárgyakat, amelyek meghaladják a rendszeres szemétszállításra használt gyűjtőedények méretét. A lomok gyűjtése a jaminai és a belvárosi városrészben két egymást követő szombaton történik.

Nem kellett, ezért egyszerűen az út mellett hagyták a kidobásra ítélt tévét Békéscsaba egyik utcájában. A közterület-felügyelet munkatársai ilyen esetben akár bírsággal is sújthatják azokat, akik a hulladékot szabálytalanul helyezték ki. Április 16-án és 23-án, a lomtalanítás időpontjában azonban büntetlenül kihordhatjuk a szemétszállítás szokásos helyére azokat a feleslegessé vált tárgyakat, amelyek egyébként nem férnének el a kukában. Így például megszabadulhatunk a bútoroktól, lakberendezési tárgyaktól vagy éppen szőnyegektől is.
Csiaki Tamás, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának osztályvezetője elmondta, ezen a két napon nem szabad kihelyezni a kommunális hulladékokat, mert azt minden héten elviszik, a zöldhulladékot, amelyet szerdánként gyűjtenek be, valamint a veszélyes hulladékokat sem. Ezeket nem szállítják el a közszolgáltató munkatársai. A veszélyes hulladékokot általában évente egyszer gyűjtik, erre idén ősszel kerül sor.

Április 16-án Jamina, Mezőmegyer, Fényes, illetve Gerla városrészekben, 23-án pedig a belvárosban, illetve a Lencsési lakótelepen kell kihelyezniük a lakóknak az elszállítatni kívánt hulladékot reggel 7 óráig. Az évente kétszer végzett lomtalanítás költségét a közszolgáltatási díj tartalmazza, ezért külön fizetni nem kell.
 

Megosztás:

Címke: