Megnyitotta kapuit a gyulai LEGO kiállítás

2019. április 30. 19:11 | Varga Diána

A fürdővárosban több száz mérnöki műgonddal felépített alakzat várja az építőjáték rajongóit. A tárlat különlegessége, hogy az érdeklődők nemcsak nagyméretű terepasztalokat és figurákat láthatnak, hanem három témakörben innovációs foglalkozásokon is részt vehetnek. 

A játéknak csak a kreativitás szab határt – akár ez is lehetne a mottója a gyulai tárlatnak, hiszen a kiállított alkotások mellett a gyerekek a helyszínen új alakzatokat is gyárthattak a helyszínen. A LEGO egy dán mozaik szó, jelentése: játssz jól. Az építőkockák azonban időnként túlmutatnak a játékon, hiszen már-már iparművészeti alkotásnak minősülnek az egyedi építmények.

 

LEGO kiállítás nyílt Gyulán. Fotó: 7.TV/Kugyelka Attila

 

– Ezeknek az építőkockáknak az oktatásban is szerepük van. Gyulán, a Karácsonyi János Katolikus Iskolában egy pályázat segítségével az oktatók a számítógépes programozás alapjait tanítják meg a LEGO-zás segítségével a diákoknak – jelezte Görgényi Ernő, a város polgármestere. Az élet más részén is sokszor ezzel a logikával gondolkodunk – várost is elemekből építünk , darabokból állítjuk össze, amelyet végül megcsodálhatunk és szerethetünk – tette hozzá a városvezető.

 

LEGO kiállítás nyílt Gyulán. Fotó: 7.TV/Kugyelka Attila

 

– A LEGO kiváló fejlesztőeszköz a gyermekek számára, amely a  jól fejleszti a kreativitást, ráadásul rendkívül jó eszköz arra, hogy mindazt, amit a kicsik kitaláltak, meg is valósítsák, hiszen kevés olyan dolog van, amit ezekől az építő kockákból ne lehetne megépíteni. Ha a gyerekeknek megtanítjuk, hogyan lehet az ötlettől egészen a produktumig eljutni, akkor az innováció folyamatát tanítjuk meg nekik, ezt a tudást később az élet bármely területén alkalmazhatják – fogalmazott a kiállítás és a kreatív játszótér kapcsán Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő.

 

H.Sz., V.D.

További programok »

Gyula

Különleges ijászverseny a Gyulai Várnál

"Ki lesz a Gyulai Vár bajnoka? " címmel egyedülálló íjászversenyt szervez a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 11-én. A csapatversenyben a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak
2020. július 8. 00:00
FEL