Márton-napi madarásztúra Körös-Maros Nemzeti Parkban

2018. november 7. 08:34 | behir

November 10-én, szombaton Márton-napi madarászatra és kézműves foglalkozásokra várja az érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A rendezvény helyszíne Biharugra, a Bihari Madárvárta (GPS-koordináták: É 46°58’36.54” K 21°38’29.79”).

A november 10-én, 9 órakor kezdődő egész napos program két részből áll: a délelőtt folyamán madarásztúrát szerveznek, délután pedig kézműves foglalkozásokra várják a kicsiket és nagyokat. A délelőtti túra során az érdeklődők megismerkedhetnek a Biharugrai-halastavak őszi madárvilágával. Megcsodálhatják a gyülekező vadludakat, melyeknek száma most 5-6 ezer példányra tehető.
 
A vadludakon kívül sok egyéb madárfajt is megfigyelhetnek majd. A halastavakon tizenöt rétisas és két vándorsólyom tartózkodik, s rendszeresen felbukkan az itt vendégeskedő fekete sas is. A nemrég lehalászott tómedrek nedvesebb részein bíbicek, partfutók, pólingok gyülekeznek, s felbukkanhat néhány ritkaság is, például egy-egy és csigaforgató vagy fenyérfutó.
 
A túra után a Madárvártán kézműves foglalkozásokkal várják a vendégeket, ami nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is kellemes elfoglaltságot jelenthet. Akinek kedve van, tehet egy sétát a Madárvárta környékén, a Sző-réti tanösvényen.
 
A Márton-napi rendezvényre előzetes bejelentkezés Tóth Zsuzsannánál lehetséges a +36-30/687-0816-as telefonszámon.
 
Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
 

További programok »

Itthon

Változékony idő várható a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: napsütésre, záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
17:32
FEL