Maró folyadékkal öntötte le haragosa autóját az orosházi férfi

2024. május 13. 08:28 | behir.hu

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki maró folyadékkal öntötte le a haragosa által használt autót. A terheltnek a sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie a járási ügyészség indítványa szerint.

A terhelt régebb óta jó ismeretségi viszonyban állt a sértett férfival, azonban a kettőjük közötti viszony 2023. év elejére megromlott, közöttük kölcsönös ellenszenv alakult ki, egymást az elektronikus kommunikációs lehetőségeikről kölcsönösen letiltották. A terhelt autófényező foglalkozása révén a különféle vegyszerek használata, a vegyi anyagoknak a festett fémfelületekre való hatása terén ismeretekkel, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezett.

2023. június 9-én, az éjszakai órákban gépkocsival haragosa orosházi lakóhelyéhez hajtott, odament az ismerőse ügyvezetése alatt álló cég tulajdonában lévő, ténylegesen az ismerőse által használt személygépkocsihoz, és a magával vitt maró tartalmú szerves folyadékkal a gépjárművet következetesen, minden lényeges karosszéria elemére kiterjedően lelocsolta, majd távozott a helyszínről. A maró vegyület a gépjármű karosszéria festékrétegét felmarta, ezáltal a terhelt cselekményének következtében a gépjárműben összesen 5.500.000.-Ft javítási költséggel helyrehozható kár keletkezett, amely nem térült meg.

 

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL