MARADJ OTTHON! – Lenkefi Zoltán videóüzenete

2020. március 20. 13:00 | behir.hu

A koronavírus-járvány megfékezésére érdekében csökkenteni kell a személyes találkozókat, vagyis a legjobb megoldás, hogy otthon maradunk. Ennek, a legfontosabb üzenetnek a tolmácsolására kérünk fel Békés megyei közismert embereket. Mai üzenőnk Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója, aki Március 15-én kapta meg a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt Polgári Fokozatát.

Lenkefi Zoltán tősgyökeres békéscsabai. Édesapja, Lenkefi Konrád nevéhez fűződik a bábszínház megteremtése a megyeszékhelyen. Ő viszi tovább az apai örökéget, munkájának és a társulatnak köszönhetően messze földön ismertté tette Békéscsaba és a Napsugár Bábszínház nevét. 2019-ben vehette át a Blattner Géza-díjat, mai kiemelkedő bábművészeti tevéknységért jár. Ha nem lenne koronavírus-járvány, akkor az ő szervezésével ezekben a napokban zajlana a 7. Bábos Drámaíró Verseny és a figyelem ismét térségünkre szegeződne.

A mi figyelmünk viszont szegeződjön rá!

Nézzük meg a videóját és fogadjuk meg a tanácsát!

További programok »

Kultúra

200 Év 200 Hang: Ünnepi hangverseny június 28-án és 29-én a nagytemplomban

A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom felszentelésének 200. évfordulóját ünnepli június 29-30-án az evangélikus gyülekezet. Az ünnepi alkalomra a békéscsabai kórusokból és énekelni szerető csabaiakból összeállt a városi nagykórus, amely a szimfonikusok kíséretével lesz teljes. Hangversenyüket nemcsak az évfordulón, június 29-én láthatja, hallhatja a közönség, hanem már június 28-án, a nyilvános főpróbán is. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
2024. június 16. 19:10
FEL