MARADJ OTTHON! – Lenkefi Zoltán videóüzenete

2020. március 20. 13:00 | behir

A koronavírus-járvány megfékezésére érdekében csökkenteni kell a személyes találkozókat, vagyis a legjobb megoldás, hogy otthon maradunk. Ennek, a legfontosabb üzenetnek a tolmácsolására kérünk fel Békés megyei közismert embereket. Mai üzenőnk Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója, aki Március 15-én kapta meg a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt Polgári Fokozatát.

Lenkefi Zoltán tősgyökeres békéscsabai. Édesapja, Lenkefi Konrád nevéhez fűződik a bábszínház megteremtése a megyeszékhelyen. Ő viszi tovább az apai örökéget, munkájának és a társulatnak köszönhetően messze földön ismertté tette Békéscsaba és a Napsugár Bábszínház nevét. 2019-ben vehette át a Blattner Géza-díjat, mai kiemelkedő bábművészeti tevéknységért jár. Ha nem lenne koronavírus-járvány, akkor az ő szervezésével ezekben a napokban zajlana a 7. Bábos Drámaíró Verseny és a figyelem ismét térségünkre szegeződne.

A mi figyelmünk viszont szegeződjön rá!

Nézzük meg a videóját és fogadjuk meg a tanácsát!

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL