Marad a hideg a hétvégén is

2023. február 9. 06:26 | behir.hu

A napos időt csapadék válthatja fel régiónkban is.

Ma derült, száraz idő várható. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 fok körül alakul.

Pénteken általában sok napsütés várható, emellett főleg a Dunától keletre felhősávok vonulhatnak át északról dél felé. Csapadék nem lesz. A délnyugati, majd északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. Kora délutánra 2 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton okklúziós front vékonyabb, szakadozott felhőzete vonulhat át, mögötte néhány órára kisüthet a nap. A késő délutáni, esti óráktól észak felől melegfront vastagabb felhőzete érkezhet és szórványosan előfordul vegyes csapadék (inkább eső, de főleg a hegyekben, illetve északkeleten, keleten havas eső, ónos eső, hó is). A nyugatias szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. Kora délután 3, 8 fokra számíthatunk.

Vasárnap éjjel jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben felszakadozik a felhőzet: gomolyfelhők roboghatnak északról dél felé. Reggelig szórványosan, napközben már csak néhol valószínű gyenge vegyes csapadék (inkább eső, de főként a hegyekben és északkeleten, keleten havas eső, ónos eső, hó is). Az északnyugati, északi szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +3 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul.

Forrás: met.hu

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL