Már több mint 3,5 milliárd forint az ötöslottó főnyereménye

2019. március 30. 06:38 | Szabó Rita

3 milliárd 593 millió forint az ötöslottó e heti főnyereménye. Aki ezt az összeget elvinné, felkerülhetne az ötöslottó top hármas listájára, ugyanis ez lenne a harmadik legmagasabb összeg, amelyet valaki megnyer.

 

 

Tény, hogy minél nagyobb a nyeremény a lottón, annál többen próbálnak szerencsét. Az 50. héttől megfigyelhető, hogyan is nő a megtett szelvények száma.

A magyar lakosság körében még mindig az egyik legnépszerűbb szerencsejáték az ötöslottó. Ezt bizonyítja az is, hogy sokan heti rendszerességgel vásárolnak szelvényt.

A legtöbben megszokott stratégiával játszanak és mindig ugyanazt az 5 számjegyet ikszelik be. A lottótörténelem eddigi legnagyobb nyereménye megközelítőleg 5 milliárd 93 millió forint volt. Ehhez képest az e heti, 3 és fél milliárd forint a harmadik legmagasabb kifizetett összeg lenne.

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Sokan nem tudják mit is lehetne kezdeni ennyi pénzzel.

– Én először is elgondolkoznék rajta, hogy mit tennék a nyereménnyel. Elsőre, nem is tudom mit kezdenék ennyi pénzzel- fogalmazott Bozgán Róbert, mikor arról kérdeztük, ő mire költené az ötöslottó megnyerhető összegét.

Viszont vannak olyan játékosok, akik gondolatban már el is költötték a lottónyereményüket.

– Először a legszükségesebb dolgokat vásárolnám meg, lakást és autót vennék és a családtagjaimnak adnék belőle - fogalmazott Nagy Anita.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint sok mindenre elég a 3,5 milliárd forint.

Ebből a lottónyereményből komplett budapesti társasházat vagy Baranya megyei kastélyt lehetne venni és még maradna 300 millió forint. Az összeg elég arra is, hogy egy-egy településen az összes eladó ingatlant megvegye a nyertes. Már egy lottóötös is rengeteg ingatlanra elég, néhány ekkora főnyereményből pedig több tízezer adós lakáshitel-tartozását is ki lehetne fizetni.

 

Fotó: Kovács Dénes

Kastély vagy társasház

A felfoghatatlan összegű nyeremény apropóján az ingatlan.com megnézte, milyen ingatlanokat vehetne meg a szerencsés nyertes a mostani kínálat alapján. Az egyik legdrágább ingatlan egy komplett budapesti társasház: a VI. kerületi épületben összesen 36 lakás található, amelyek ki vannak adva. Az eladó ezért az ingatlanért 3,3 milliárd forintot kér. Szerepel még a kínálatban a Baranya megyei Bükkösdön található 24 szobás, 2400 négyzetméter alapterületű és 16 ezer négyzetméteres telekkel rendelkező barokk stílusú kastély, amelyért 2,8 milliárd forintot kérnek. A lottóötösből kijön még az V. kerületi Hold utcában található társasház 67 százalékos tulajdonrésze, ami közel 2000 négyzetméteres lakóterületet jelent - ezért 2,5 milliárd forintot kell fizetni. Ennél valamivel olcsóbban, 2 milliárd forintért árulnak a főváros II. kerületében egy 1912-ben szecessziós stílusban épült, különleges megjelenésű romantikus kastélyt. A nyereményből kijön egy Normafán épült különleges családi ház, ezt szintén 2 milliárdra tartja a mostani tulajdonos.

Ide az egész települést!

A lottónyereményből egy-egy településen az összes eladó ingatlant is meg lehet vásárolni. Például a Balaton közelében lévő - Veszprém megyei - Felsőörsön eladásra kínált 41 ingatlanért mindennel együtt 3,34 milliárd forintot kell adni. A Balaton melletti Badacsonytomajban 82 ingatlant hirdetnek, 3,2 milliárd forintból pedig az összeset meg lehet szerezni. A Balaton déli partján Szántód lehet a célpont, ott 35 ingatlant hirdetnek összesen 2,85 milliárdért. Pest megyében Csobánkán lehetne elkölteni a lottóötös nagy részét: az ott található 57 eladó ingatlan ára 2,8 milliárd forintra rúg.

Egy kis alkuval pedig az Dunaújvárosban új gazdára váró 269 lakáshoz is hozzá lehet jutni, a szóban forgó ingatlanokat több mint 3,7 milliárdért kínálják. A Szekszárdon eladó - összesen 3,64 milliárdért hirdetett - 199 ingatlannál még kisebb árengedmény elég lehet.

Forrás: ingatlan.com

Két tucat lottóötös több tízezer lakáshiteles problémáját oldaná meg

Az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu a nyeremény értékét vizsgálva azt is megnézte, hogy hány lottóötösre lenne szükség az összes késedelmesen törlesztő adós hitelének visszafizetéséhez. Az úgynevezett nem teljesítő lakossági hitelállomány a legfrissebb, előző évi hivatalos jegybanki adatok szerint 496 milliárd forintra rúgott. A lakosság valamennyi rossz hitelének felszámolására a mostani lottóötös-nyeremény 138-szorosára lenne szükség. Huszonhat darab lottóötösből pedig az összes bajba került lakáshiteles tartozását ki lehetne fizetni, aminek értéke 93 milliárd forint volt. Tavaly 29 ezer lakáshiteladósnak volt 61 napnál régebbi tartozása, tehát alig több mint két tucat lottóötösből több tízezer bajba került lakáshiteles problémáját lehetne megoldani.

Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzügyi szakértője ezzel kapcsolatban elmondta: “A lottóötösről álmodozni lehet, de az alacsony esélyek miatt nem érdemes arra várni, hogy ez oldja majd meg a pénzügyi problémáinkat. Ha a hitelfelvétel előtt bizonytalanok vagyunk abban, hogy fizetni tudjuk-e a törlesztőt, akkor inkább ne is vegyük fel azt a hitelt. Ha viszont mindenképpen szükség van külső pénzügyi forrásra, akkor szakértő segítségével érdemes átgondolni a célok realitását és a megoldási lehetőségeket is.”

A szakemberek a sikeres játék esélyeit statisztikai adatok alapján vizsgálják.

– Száz darab szelvénnyel garantált, hogy kettesünk legyen a lottón, de valójában mind a száz szelvénynek ugyanúgy van esélye arra is, hogy telitalálatos legyen. Általánosságban az mondható el, hogy minden 44. alkalommal fordul elő, hogy az, aki egy-egy szelvénnyel játszik kettes találatot szerez az ötöslottón. Minden ezredik alkalommal fordul elő a hármas találat, viszont ahhoz, hogy valakinek négyese legyen a lottón százezerszer kell játszania - tájékoztatott Pálffy László a Szerencsejáték Zrt. játéktörténeti szakértője.

Maximum 1 éven át halmozódhat a nyeremény egy-egy nyerőosztályban. Amennyiben nem húzzák ki a nyertes számokat, a következő héten tovább nő az elnyerhető összeg.

 

 

További programok »

FEL