Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Gyula címzetes főjegyzője

2018. március 16. 11:44 | behir.hu

A Magyar Arany Érdemkeresztet adományozta Becsyné Szabó Márta címzetes főjegyzőnek Áder János köztársasági elnök, a kitüntetést kedden adta át Pintér Sándor belügyminiszter a BM márványtermében.

Gyula címzetes főjegyzője a Békés megyei közigazgatásban négy évtizeden át végzett magas színvonalú szakmai és példaértékű vezetői munkája elismeréseként kapta a kitüntetést.

– Nagyon meglepődtem, és elérzékenyültem, amikor megtudtam, hogy kitüntetnek. Ilyenkor tudatosul az emberben, hogy hány éve dolgozik, és hogy talán nem végezte rosszul a munkáját – válaszolta lapunk megkeresésére Becsyné Szabó Márta.

A címzetes főjegyző elmondta: 1977-ben, 41 éve került a gyulai városházára, ahol húsz éve dolgozik jegyzőként.  

– Sokat vívódtam húsz évvel ezelőtt, hogy elvállaljam-e a feladatot. Együtt tanultuk a képviselőkkel a rendszerváltást, az új intézmények működését. Nagyon nehéz időszak volt, a képviselő-testületi ülések általában hajnal háromig tartottak, a hosszú évek során azonban kiegyensúlyozottá vált a munkatempó – idézte fel.  

forrás: gyulaihirlap.hu

További programok »

Gyula

Pénteken kezdődik a XII. Gyulai Végvári Napok programsorozata

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Gyulai Végvári Napokat hétvégén. A rendezvény célja, hogy emléket állítson annak az eseménynek, amikor a törökök elfoglalták a Gyulai Várat. Szombaton este 20 hagyományőrző csoport 250 hagyományőrzője idézi fel 1566-os ostromot egy látványos hadijátékon keresztül, majd vasárnap este a vár visszafoglalását is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett a szervezők családi és színpadi programokkal is várják a látogatókat.
2024. július 22. 16:22
FEL