Magabiztosan hozták a kötelezőt

2015. november 1. 16:51 | behir.hu

A csütörtöki CEV kupa-győzelem után az újonc Kecskemét érkezett a városi sportcsarnokba. A csabai együttesnek nem okozott gondot a találkozó és szűk egy óra alatt 3-0-ás sikert aratott.

Nem volt egyszerű dolga a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapatának vasárnap délután, hiszen a parázs hangulatú csütörtöki CEV Kupa mérkőzés után kellett az újonc Röpke ellen felpörögni Soóséknak. A papírformának megfelelően azonnal magához ragadta a kezdeményezést a BRSE. Egyedül a Békéscsabáról indult Tóth Bíborka volt az, akinek megoldásai révén adott életjelet magáról a kecskeméti gárda, de alig negyed óra alatt így is hozta a szettet bajnoki címvédő. Mindeközben a hazaiaknál pihenőt kapott Molcsányi Rita, Szakmáry Gréta és Sarah Clement is, míg Tálast és Soóst a játékrész felénél hívta le a pályáról Sasa Nedeljkovic.

A második szettben valódi osztálykülönbség volt a felek között, hiszen a fiatal vendégek szinte semminemű ellenállást nem tudtak tanúsítani. Ekkor Fábián labdáiból a Bodnár Dorottya és Nagy Viktória brillírozott. A harmadik etap elején elég volt néhány apróbb hiba és szorossá vált az eredmény. Az első technikai után után ismét nagyobb lendületet vett a pályaválasztó és három szettben, mindössze 55 perc alatt megnyerte a mérkőzést. Igaz, ebben a játékrészben hibáztak a legtöbbet a csabaiak, de még így sem forgott veszélyben a három pont.

Sasa Nedeljkovic: A csütörtöki CEV Kupa nagy energiát vett ki a csapatból, ezért, és a soron következő Nyíregyháza, UTE és Gödöllő elleni fontos mérkőzések miatt pihentettem a kezdőket. Most egy teljesen új felállásban játszottunk, viszont a fiatalok is jól helytálltak az újonc ellen, pedig tudtuk, hogy mentálisan nem lesz könnyű találkozó még ebben a szerkezetben sem.

Bodnár Dorottya: A hétközi meccs után az volt a legfontosabb, hogy felpörögjünk és ne higgyük azt, hogy ez egy nagyon könnyű találkozó lesz. Ebben a felállásban is próbáltuk a saját játékunkat játszani és gyakorolni a következő feladatokra.

Szappanos Máté: Nem tudtuk megnehezíteni a Békéscsaba dolgát, nem voltunk egy súlycsoportban a bajnokkal. Játékosaim tanulhatnak tőlük. Vagányabb játékot vártam a mieinktől. Nem az eredmény bánt, hanem a mutatott játék.

Linamar-Békéscsabai RSE—Pincelakat Röpke SE Kecskemét 3:0 (14, 8, 15)

Békéscsaba, 550 néző. Vezette: ifj. Szabó Péter, Éva Tibor.

Békéscsaba: NAGY V. 7, Tálas 4, Matic 4, Bodnár 6, Ilyés 7, Soós 3. Cs.: SZPIN (liberó), Fábián 3, Kanizsai 3, Korniss 4, Kovács-Fiskus. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Kecskemét: Bondor 2, Vezsenyi 3, TÓTH B. 3, Kiss G. 7, Páli 2, Kökény P. 3. Cs.: Gulyás (liberó), Kökény N. Vezetőedző: Szappanos Máté.

Kovács Dávid

FEL