Ma van az állatok világnapja, elindult az első hazai állatvédelmi portál

2020. október 4. 10:06 | behir

Az állatok boldogabbá teszik életünket, társként és barátként gyarapítják mindennapjainkat – a világnap célja, hogy erre hívja fel a figyelmet.

World Wide Fund for Nature (WWF) magyarországi szervezete arról ír: Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencián merült fel először az állatok világnapjának (World Animal Day) gondolata. A jeles alkalmat azért választották, mert Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje október 4-én halt meg, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. 

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. 

Nem véletlen, hogy éppen ezen a napon startolt el az első hazai állatvédelmi portál, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet az állatvédelem aktuális kérdéseire, beszámoljanak az állatvédők emberfeletti munkájáról és változásokat érjenek el Magyarországon. 

További programok »

FEL