Lángba borult a Munkácsy – Szent Iván éji tüzet is raktak a Múzeumok Éjszakáján

Szemfényveztés és sok-sok érdekesség várta a látogatókat a múzeumban

Hősök, újítók, felfedezők címmel az ország 400 intézményében rendezték meg a Múzeumok Éjszakáját június 25-én. Az érdeklődőket 2200 program, egyebek mellett tárlatvezetések és koncertek várták, Békéscsabán is.

Varázslat és régészet: ezekkel a programokkal is várta a látogatókat a Munkácsy Mihály Múzeum. Medgyesi Pál múzeumigazgató-helyettes kérdésünkre úgy fogalmazott: fontosnak tartják, hogy a múzeum és a lakosság közti kapcsolat minél közelebbi legyen, ezért a Múzeumok Éjszakája olyan programokat kínál, amelyek a gyermekektől a 100 éves korosztályig mindenkinek nyújt valamilyen érdekességet. Hozzátette: szeretnék, ha a gyerekek az ilyen programoknak köszönhetően később is visszatérnének az intézménybe, illetve azt, ha még jobban részévé válna a város kulturális életének a Munkácsy múzeum tevékenysége. 

Az érdeklődők akár Gnandt János csütörtökön megnyílt kiállítását is megnézhették, de a családi játszóházban henna, arcfestés, illetve a Birodalom Bajnokai című társasjáték bemutatóját is kipróbálhatták. Volt régész-homokozó, de a Napsugár Bábszínház Rongy Elek, a példakép című bemutatójára is sokan voltak kíváncsiak. A tűzoltókiállítás, illetve a hozzá kapcsolódó tűzoltó szimuláció is sokakat vonzott, nem beszélve a a Szent Iván éji tűzről, és a varázslatos bűvészműsorról. A vadászkiállításon szeblámpás tárlatvezetést tartottak, ami nem kis izgalommal járt, hiszen a sötétből állati hangok is felhangzottak.

Megosztás:

Címke: , ,