Láncfűrészes ügyet göngyölítettek fel a rendőrök

2023. március 10. 15:57 | behir.hu

Láncfűrészt lopott egy férfi Eleken. A gépet végül el tudta adni, de előtte az ő kérésére az egyik ismerőse többeknek kínálta sikertelenül. Ez lett a veszte.

Eleken, egy ház előtt parkoló autóból 2022. december 9-én este elloptak egy láncfűrészt. A kocsi csomagtartója nyitva volt, így egyszerűen ki tudták venni belőle a több mint 100 ezer forint értékű gépet. A rendőrök pár nap alatt kinyomozták, ki követhette el a bűncselekményt. A rendőrség közleménye szerint a férfit előállították, kihallgatták, de azt állította, hogy nem tud az egészről semmit, neki semmi köze nincs a lopáshoz. A rendőrök azonban találtak olyan tanúkat, akiknek egy ugyanolyan fűrészt kínáltak, amilyen az ellopott volt. Igaz, nem a lopással meggyanúsított férfi kereste meg őket, hanem annak egyik ismerőse, de ettől kezdve minden világos volt.

Végül március 8-án a korábban tagadó gyanúsított is bevallotta: ő követte el a bűncselekményt. A lopott fűrésszel rögtön az ismerőséhez ment, arra kérte őt, hogy segítsen neki pénzzé tenni azt. Az ismerős ajánlgatta is néhány embernek, de senki nem vette meg, így a férfi végül hazavitte, rejtegette, és amikor ő maga vevőt talált rá, kevesebb, mint féláron eladta. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a felderített ügyben minden szükséges nyomozási cselekményt elvégeztek és az ügy iratait a 26 éves eleki férfi ellen vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
10:08
FEL