Labdarúgás: Három gólt rúgott és nyert az Előre Aradon

2019. január 17. 12:06 | behir

A másodosztályú folytatásra készülő Békéscsaba 1912 Előre 3-2-re nyert Aradon a helyi UTA ellen.

Kissé felforgatott tizeneggyel kezdett Boér Gábor edző, ennek ellenére a lilák akarata érvényesült a pályán, amit a 18. percben Sinan Sinanovic találata számszerűen is jelzett - számolt be a csabai klub hivatalos oldala. Gyorsan jött azonban a válasz, a szünetre mégis csabai előnnyel térhettek a játékosok, miután a 38. percben a jól mozgó Sergiu Jurj is betalált a hazaiak kapujába.

A második félidőre mindkét oldalon több új játékost vetettek be a szakvezetők. A vendégek továbbra is kezdeményezőbbek voltak és jobban játszottak, de negyedórával a vége előtt Cristinel Matei ismét egalizált. Szerencsére ezúttal az Előre részéről érkezett a sebes válasz: Urbin Péter találata le is zárta a meccset. Összességében a Békéscsaba végig uralta a meccset és egyáltalán nem érdemtelenül bizonyult jobbnak a házigazdáknál.

Boér Gábor együttese szombaton Szabadkán a Spartak ZK ellen lép pályára újabb tesztmérkőzésen. A szurkolók január 23-án láthatják hazai pályán csapatukat, amikor a SZEOL gárdája lesz az ellenfél a 4-es Honvéd utcai műfüves pályán. 

 

Boér Gábor: Túl vagyunk a második edzőmérkőzésünkön és úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt, hiszen egy nagyon fiatal csapattal találkoztunk, akik lendületes focit játszottak. Örülök, hogy sokkal szervezettebbnek és agilisabbnak tűntünk, ami az elmúlt években nem mindig volt így, ha román csapattal találkoztunk. Játékban is többet mutattunk, ráadásul ez eredményességgel is párosult – bár továbbra is hangsúlyozom, nem ez a legfontosabb. Voltak megint hiányzóink, akik sérülések miatt nem tudtak szerepelni, de rehabilitációjuk jó ütemben zajlik, úgyhogy nemsokára bevethető állapotban lesznek. Pályára léptek viszont olyan játékosok, akik eddig inkább a második csapatban vagy az utánpótlásban szerepeltek. A próbázók ügyeit szeretnénk a héten lezárni, hogy a jövő héten már olyan kerettel tudjunk dolgozni, amellyel a bajnokságban is szerepelhetünk. Ezzel kapcsolatban mást nem szeretnék elöljáróban mondani, hiszen a vezetőséggel még egyeztetni kell, hogy kit tudunk és akarunk a továbbiakban igazolni – de a fejemben már megvan az elképzelés. Csak olyan játékost szeretnénk magunkhoz kötni, akivel valóban erősödünk és nemcsak többen leszünk. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a meccs abszolút mértékben elérte célját.

 

További programok »

FEL