Labdarúgás: A hajrában bukta el a győzelmet a Csaba

A Siófok elleni idegenbeli győzelmet követően újabb sikerre hajtott a Békéscsaba 1912 Előre együttese a labdarúgó NB II-ben. Birtalan góljával sokáig vezettek a lilák, de a Csákvár a 87. percben egyenlített.

A Békéscsaba a hétközi kupakiesés után már csak a bajnokságra koncentrálhat, a Balmazújváros ellen kiállított Gránicz Patrik pedig újra ott lehetett a kezdőcsapatban. Az évet három idegenbeli győzelemmel indító és 14. helyre felzárkózó Csákvár ősszel 6-0-s vereséget szenvedett hazai pályán, most viszont keményebb ellenfélnek ígérkezett.

A meccset Nagy István lövése vezette fel, de összességében kevés alkalommal jutottak el a csapatok az ellenfél kapujáig. Nagyobb kapusbravúrra nem is volt szükség egyik oldalon sem, a távoli lövések rendre elkerülték a kaput. Némileg váratlanul szerzett vezetést az Előre: egy felpasszolt labdát Urbin tartott meg a tizenhatoson belül, a támadó az érkező Birtalan Botondnak készített elő, aki egy igazítás után a jobb alsó sarokba lőtt úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba (1-0). A Csákvár egy hazai védelmi hibát használhatott volna ki a 45. percben, de Király Botond próbálkozásánál Szélpál mentett a kapu torkában, így maradt a félidőre a hazai vezetés.

A második játékrész még kevesebb helyzetet hozott, a hazaiak átadták a területet az ellenfélnek, de a Fejér megyeiek csak a labdabirtoklásban javultak fel. A 69. percben egy csabai kontra ment végig a pályán, Lustyik Levente lapos lövését azonban védte Hermány. A 74. percben Bobál Gergely került ziccerbe, de az egyenlítés ekkor még elmaradt. Nem úgy a 87. percben, amikor a pillanatokkal korábban pályára lépő Molnár Csaba értékesített egy 19 méteres szabadrúgást (1-1).

 

Molnár lövése után a csabai kapuban kötött ki a labda (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

 

A Békéscsaba még így is megnyerhette volna a meccset, de Hermány nagy hibáját Birtalan és Király Patrik sem büntette meg, majd a hosszabbításban ismét rontott a góllövőlista éllovasa, így maradt az igazságos döntetlen.

A lilák a riválisok botlásainak köszönhetően így is egy helyet javított a tabellán és a 4. pozíciót foglalja el. Boér Gábor csapata szerdán ismét pályán lesz, akkor az elmaradt forduló pótlásán a Sopron érkezik a Kórház utcába.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,