Labda volt, spori! – Focimeccsen húzott be ellenfelének a szarvasi férfi

2024. április 15. 10:20 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 43 éves büntetlen előéletű szarvasi férfival szemben, aki egy amatőr labdarúgó tornán játékosként emelt kezet egyik játékostársára.

2023. február 04-05-én a szarvasi sportcsarnokban kispályás amatőr labdarúgó mérkőzéseket rendeztek több futballcsapat részvételével. 2023. február 04-én, az esti órákban az egyik csoportmérkőzésen a terhelt éppen a labdát vezette, amikor az ellenfél csapatában játszó sértett taktikai okokból szabálytalankodott vele szemben. A sértett visszahúzta a terheltet a mezénél fogva, ezért az indulatosan a sértett feje irányába könyökölt, de nem találta el. Ezt követően, a terhelt a másik játékos irányába ütött, amely szintén nem találta el a sértettet, azonban az számon kérte a terhelten a sportszerűtlen viselkedését. 

Az ellene elkövetett szabálytalanság miatt felindult terhelt ekkor szembe fordult a sértettel, és arcon ütötte. Csapattársaik azonnal közéjük álltak, hogy megelőzzék a további erőszakos cselekményeket, azonban néhány másodperc múlva a terhelt a közöttük lévő személyek válla felett átnyúlva ismét megütötte a sértett arcát. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, orrcsont-törést és a felső állkapocscsont fogmedri nyúlványának törését szenvedte el; fogorvosi kezelésével összefüggésben 160.000.-Ft költsége keletkezett. A sértett polgári jogi igényt jelentett be a fogorvosi költségek vonatkozásában, a járási ügyészség pedig arra tett indítványt, hogy a bíróság a sértett polgári jogi igényét érdemben bírálja el és annak adjon helyt, azaz kötelezze a terheltet a fogorvosi költségek megtérítésére.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL