Közszolgáltató épületet újítanak fel Mezőkovácsházán

2022. szeptember 1. 08:37 | behir.hu

Mezőkovácsháza önkormányzata sikeresen pályázott a TOP Pluszban az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” megnevezésű pályázatra, melynek részeként a Hősök tere 6. szám alatti, önkormányzati tulajdonúingatlan újul meg. A település 68,47 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A pályázatban a Mezőkovácsháza önkormányzatának tulajdonában lévő közszolgáltató épülete energetikai korszerűsítésen esik át a Széchenyi 2020 program részeként. A 68,47 millió forintos európai uniós támogatás segítségével megtörténik a zárófödém és a homlokzati falazatok utólagos hőszigetelése, valamint a régi nyílászárók cseréje.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a jelenlegi fűtési rendszert felváltja a korszerűbb, gázüzemű kondenzációs kazán, illetve a hőfokszabályozós radiátorok. A pályázat megvalósítását követően az épület villamos energia ellátását napelem rendszer biztosítja. A fejlesztés eredményeként a szolgáltatók egy korszerűbb, energiatakarékosabb intézményben fogadhatják a lakosságot.

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL